XS
SM
MD
LG

Da se nismo precjenili

Fudbaleri Slavije su još jednom razočarali svoje navijače. Na svom terenu su u meču petog kola šampionata Republike Srpske odigrali samo 1:1 sa slabašnom Slogom iz Doboja.

Kako su gosti imali prednost od 0:1 može se slobodno reći da su se domaći spasili poraza. Čini se da je Slavija u ovaj meč ušla prepotentno. Sa već ranije upisanim bodovima. Valjda su očekivali da im pobeda sama dodje.

-Ne mogu reći da li su igrači potcenili protivnika?  Mislim da nisu, ali su verovatno  malo precenili sebe. Neke dobre igre u ranijim susretima kao da su nas malo poremetile. Izgubili smo onu borbenost koja nas je krasila i kada nije išlo. Ostaje nam da sve ovo dobro analiziramo i izvučemo pouke i vratimo se radu. Nismo mi ekipa koja bilo kome može da preti i da očekuje da bodovi stignu sami. Ukoliko se ne borimo, sledi nam poraz ili nerešen ishod, kaže trener Dragan Radović.

Evidnetno je bilo da su igrači nekako nadmeno ušli u ovaj susret. Stanje na tabeli, smatrali su igrači Slavije, davalo im je za pravo da apsolutno potcene goste. Dobojlije su na suprotnoj strani od prve minute ušle veoma čvrsto, borbeno i defanzivno. Oni su se branili sa svih 10 igrača, a koristili priliku da iz kontranapada ugroze gol Slavije. To im je na kraju i pošlo za rukom. Nakon vođstva  još više su se zatvorili i čekali kraj.

-Odigrala je Sloga u defanzivi savršeno. Branili su se odlično. Imali smo mi svoje prilike. Nismo ih iskorist ili i još jednom se pokazalo da nam ne štima mnogo toga u realizaciji. Špic nam je neefikasan. Tu ćemo morati  menjati  i raditi na podizanju efikasnosti. To se, na žalost, ne uči, sa tim se igrač rađa, kaže Dragan Radović.

Priliku za popravni i iskupljenje Slavija će imati već u utorak kada igra Kup Republike Srpske u Foči protiv Sutje ske,a onda u subotu ima možda i njateže gostovanje ove sezone. Ide na noge Rudar Prijedoru.

Treba biti iskren i reći da bi bilo čudo da se iz Prijedora ekipa vrati sa jednim ili sva tri boda. Ovih prvih pet kola je pokazalo da Slavija može i treba da se nada plasmanu između petog i sedmog mjesta. Sve iznad bi bilo prijatno iznenađenje, a ispod neprijatno.

FK Slavija


Podrinje 1 : 0 Zvijezda 09
Napredak 1 : 1 Sutjeska
Tekstilac Kort 0 : 1 Drina
Željezničar Sport Team 2 : 0 Sloboda
Kozara 1 : 3 Rudar Prijedor
Slavija 1 : 1 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar Prijedor 5 4 1 0 13
2 Zvijezda 09 5 4 0 1 12
3 Tekstilac Kort 5 3 1 1 10
4 Drina 5 3 1 1 10
5 Sloboda 5 3 0 2 9
6 Željezničar Sport Team 5 2 0 3 6
7 Podrinje 5 2 0 3 6
8 Slavija 5 1 2 2 5
9 Kozara 5 1 2 2 5
10 Napredak 5 1 1 3 4
11 Sloga 5 0 2 3 2
12 Sutjeska 5 0 2 3 2