XS
SM
MD
LG

Svatovac iz Poljica dočekuje Slaviju u Kupu BiH

Veliki uspjeh napravio je drugoligaš Federacije BiH, Svatovac iz Poljica, plasmanom u glavno takmičenje Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezonu.

Prvu prepreku imaće na svom stadionu, a protivnik će im biti nekadašnji osvajač ovog takmičenja,a sada prvoligaš Republike Srpske, Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Po obavljenom žrijebu, sportski direktor Admir Mosorović je za oficijalnu facebook stranicu Svatovca rekao da su zadovoljni žrijebom iako su se nadali nekom od najvećih klubova BiH, kako bi priredili spektakl u Poljicama.

- Ako ćete iskreno, zadovoljan sam. Protivnik po mjeri, iako smo priželjkivali nekog iz samog vrha BH fudbala. Moji fudbaleri će dati svoj maksimum kao i u svim prethodnim utakmicama, a na upravnom odboru, simpatizerima i prijateljima kluba je ispit koji zajedničkim snagama moramo položiti. Želimo utakmicu organizovati na najbolji mogući način, goste i službena lica srdačno dočekati, i poslati jednu lijepu sliku iz Poljica, najljepšeg sela na kantonu, i kluba o kojem se mnogo priča i piše ovih dana. Rekao bi da je ovaj historijski uspjeh plod zajedničkih udruženih snaga svih fudbalera, upravnog odbora, prijatelja, simpatizera i navijača kluba. Pozivam sve prijatelje kluba da se pridruže zajedničkoj organizaciji, a navijačima poruka, da fer i korektno bodre svoj klub i naprave atmosferu za pamćenje, kazao je Mosorović po okončanju žrijeba.

Utakmica se igra 20. septembra u 16,00.