XS
SM
MD
LG

Arsenijević zahvalan na odlasku u Minhen

Koordinator svih selekcija u FK Slavija, te trener predpionirske selekcije, Branislav Arsenijević, izrazio je veliku zahvalnost prema Zoranu Bajiću i Bojanu Regoju koji su najzaslužniji što je ova selekcija proteklog vikenda boravila u Minhenu na Oterfinger Čelendž kupu.

- Želio bih odmah na početku da se zahvalim našem Bojanu koji je sa svojim,a sada i našim, velikim prijateljem Zoranom Bajićem, obezbijedio da Slavija ode na jedan ovako jak turnir u Minhen. Ovoj djeci je to mnogo značilo jer su oni imali priliku da igraju sa najboljim igračima Njemačke, Austrije i Švajcarske u svome uzrastu, rekao je za naš portal Branislav Arsenijević. 

Slavija je osvojila četrnaesto mjesto na turniru, savladavši Ingolštad, dok je izgubila od Bajerna, Augsubrga, Salcburga, Ciriha i dva puta Nirnberga.

- Rezultat nam je bio u drugom planu. Naravno da je djeci uvijek drago kada pobjede, što se moglo vidjeti i po slavlju nakon utakmice sa Ingolštadom. Međutim, moramo biti realni i reći da je ovo jedna potpuno druga planeta u odnosu na nas. Ono što oni igraju nama je još uvijek nedostižno. Oni imaju novac da kupuju već sada najbolje igrače u tom uzrastu iz čitavog svijeta, pa u timu ima igrača sa svih kontinenata, dok smo mi napravili ekipu samo od dječaka iz naše male Lukavice. To je velika razlika, i nama je velika čast što smo uopšte bili dio svega ovoga. Veliko je ovo iskustvo za dječake, i nas trenere.

On ističe da se nada da će u skorije vrijeme Bajić doći u Istočno Sarajevo, te da će i oni imati priliku da njega ugoste.

- Mi se nadamo da će Zoran uskoro doći kod nas. Da li sam u privatnu posjetu, ili sa svojom ekipom veterana, ili sa nekim dječacima, vidjećemo. Uglavnom, mi ćemo se potrudi da ga ugostimo makar na isti način kako je on to uradio sa nama. A bilo je zaista odlično sve organizovano, i ja sam mu još jednom zahvalan na svemu što je uradio za Slaviju.

Slavija se sada okreće starim obavezama u prvenstvu.

- Već za vikend igramo protiv Akademije Sarajeva. Radi se o izuzetno kvalitetnoj, odličnoj ekipi. Naši dječaci su sada bogatiji za jedno novo iskustvo. Imali su priliku da vide kako to rade najbolji, i nadam se da će uspjeti nešto od toga da primjene i u našem šampionatu.

Na kraju Arsenijević je dodao da će pokušati organizovati odlazak na još neki turnir van granica Bosne i Hercegovine, te da je već u kontaktu sa nekim svojim prijateljima iz inostranstva koji organizuju turnire.