XS
SM
MD
LG

Mladost kao rasuti teret

DONJA SLATINA – Pored magistralnog puta Šamac – Brčko, sa leve strane, nalazi se stadion na kome se u poslednje vreme igra dobar fudbal. To što je Donja Slatina selo, a ne grad, ne znači da nemaju pravo da gaje visoke ambicije. Mladost koju danas trenira izvanredni stručnjak i čovek prve klase Nihad Kadić, ruši skoro sve prepreke. Na drugoligaškom Zapadu je vodeći tim, zajedno sa Alfa Modričom, a u Kupu Republike Srpske svojski su se nameračili na protivnika. Ovaj put kožu je platila Mladost iz Rogatice.

Doduše, mnogo je bilo konfuzije pre ove utakmice. Prvo je javnost bila zbunjena, nije se znalo ko je domaćin, prva ili druga Mladost, odnosno ko je prvi, a ko drugi. Čas je bilo da će se igrati u Rogatici, čas da je meč na programu u Donjoj Slatini. Isto tako, nameće se pitanje zašto jedan šamački klub – Borac, pripada zapadnom bloku klubova, a drugi šamački klub, Mladost, pripada istočnom delu? I šta da je tim iz Donje Slatine morao putovati do Rogatice ili npr.do Trebinja. Ne bi to bilo ni ljudski ni humano prema timu čiji je predsednik Dragan Aranđić, inače član Izvršnog odbora FS RS.

Ovako, ostvaren je visok trijumf, Mladost je pokazala da u Nedimu Huseinbašiću, Siniži Žeriću, Džaferu Džafiću...ima kvalitet, moć i uspeh.

Da u treneru Nihadu Kadiću ima glavnu osovinu briljantnih rezultata. Zato, ne treba se čuditi ako Mladost do poslednjeg trenutka bude sa Alfa Modričom borila se za 1.mesto u šampionatu. Ili u Kupu RS za završnicu ovog takmičenja.

Osuli su rafalnu paljbu po imenjaku iz Rogatice...

Mladost (DS) – Mladost (R) 10:1 (5:1)

Stadion: Mladosti. Gledalaca: 60. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina) . Strelci: Žerić u 4., 68.i 73., Džafić u 8.i 12.,Čaušević u 30.i 43., Paležnica u 74., Dejić u 75., Milovanović (ag) u 76.minutu za Mladost Donja Slatina, a Mihajilović u 14.minutu za Mladost Rogatica. Žuti karton:Simić(Mladost R.) u 77.minutu. Crveni karton:Njegoš Simić(Mladost Rogatica) u 77.minutu.

MLADOST DS: Lakić , Kadić , Paležnica, Bijelić , Ilić , Huseinbašić , Mišić (od 46.min. Dejić ), Žerić , Džafić (od 46.min.Tešić ), Perić , Čaušević (od 46.min. Karanović ).

MLADOST R: Simić , Rajak , Milovanović , Miličević, Šarenac , B. Obradović , Đurović , Nešković , Ćućula , S.Obradović , Mihajlović (od 38.min.Sokolović).

Igrač utakmice: Nedim Huseinbašić (Mladost D.Slatina) 9.

GOSTI BEZ KLUPE

Jedini strelac za Rogatičane, Filip Mihajlović, povredio se u 38.minutu i u igru je ušao Nenad Sokolović, jedini reze rvni igrač gostiju. Kada je u 77.minut golman Njegov Simić prvo dobio žuti karton, pa opsovao arbitru i morao u svlačionicu, Rogatičani su ostali sa deset igrača. Onda je jedan od tih igrača morao na gol, a u polju je ostalo svega devet junoša. Da li će nadležni iz FS RS u narednom periodu pozabaviti se ovom problematikom, jer ovakvih primera je sve više.

Mladost kako došla iz Rogatice, tako prošla u šamačkom kraju.

Kao bosi po trnju...

FK Mladost Donja Slatina