XS
SM
MD
LG

Borac preko gradskog rivala do osmine finala

Fudbaleri Borca plasirali su se danas u osminu finala Kupa Republike Srpske savladavši danas na stadionu Čaire ekipu Željezničara Sport tim rezultatom 1:2 (0:2).

Prednost od dva gola izabranici Zorana Milinkovića stekli su u ranoj fazi utakmice: u trećem minutu golmana Mladena Kukriku matirao je Mahir Karić, da bi samo 13 minuta kasnije vođstvo udvostručio Mladen Veselinović nakon asistencije Bojana Burazora.

U 30. minutu u šansi da smanji zaostatak svog tima bio je Bojan Marković, nakon čijeg šuta lopta pogađa prečku i odbija se u teren. U 41. minutu Mahir Karić je uposlio Sinišu Dujakovića koji silovito šutira iskosa sa desne strane, a čuvar mreže Željezničara ne uspijeva da iskontroliše loptu koja odlazi u korner.

Prvu šansu u nastavku bilježimo u 51. minutu, kada je Mladen Veselinović nakon asistencije Gorana Galešića iz povoljne situacije šutirao preko gola. U 73. minutu slobodan udarac je izveo Bojan Puzigaća, ali je Mladen Kukrika odlično intervenisao.

U 87. minutu prvoligaš Republike Srpske postiže pogodak za 1:2; odlično je slobodan udarac sa 20-ak metara od gola izveo rezervista Adonis Bilal, pruživši nadu Željezničaru da može da stigne do izjednačenja i penal-lutrije, međutim u posljednjim minutima, Željezničar nije uspio ozbiljnije da zaprijeti crveno-plavoj odbrani, pa je Borac uspješno preskočio neugodnu prepreku na startu kup-takmičenja.

Prekršaj Šaule

Inače, utakmicu je obilježio i preoštar start fudbalera Željezničara Ostoje Šaule nad Bojanom Burazorom na centru u posljednjem minutu prvog poluvremena. Burazor je nakon starta Šaule ostao da leži na zemlji, došlo je čak i do međusobnog koškanja fudbalera dva tima, a situacija se primirila kada je glavni sudija Luka Bilbija Šauli pokazao žuti kartoni, mada, po mišljenju mnogih, ne bi pogriješio ni da je isključio iz igre odbrambenog fudbalera Željezničara.

ŽELjEZNIČAR SPORT TIM – BORAC 1:2 (0:2)

strijelci: 0:1 Karić (3.), 0:2 Veselinović (16.), 1:2 Bilal (88.), stadion: Čaire, gledalaca: 400, sudija: Luka Bilbija (Prijedor), žuti kartoni: Šaula, Kukrika (Željezničar Sport tim), Dujaković, Ojdanić, Kunić, Veselinović (Borac).

ŽELjEZNIČAR SPORT TIM: Kukrika, Čolić, Pavlović, Šaula, Bosančić, Marković, Krunić (od 76. minuta Bilal), Malić, Petković (od 68. minuta Šatara), Ostojić (od 84. minuta Jokanović), Kuzmanović. Trener: Branislav Krunić.

BORAC: Trkulja, Galešić (od 67. minuta Zekanović), I. Danilović, Ojdanić, Puzigaća, Radulović (od 53. minuta Guberac), Dujaković, Karić (od 71. minuta Kunić), V. Danilović, Burazor, Veselinović. Trener: Zoran Milinković.

Tekst i foto/Borac sport