XS
SM
MD
LG

Bosna i Hercegovina sa devet boraca na juniorskom EP

Aleksandra Samardžić

Bosna i Hercegovina će na Evropskom prvenstvu za juniore u Mariboru imati devet predstavnika.

U kategoriji do 60 kg, BiH će predstavljati David Pusić. On u prvom kolu za protivnika ima džudistu iz Crne Gore, Petra Klikovca, a zatim ako prođe boljeg iz duela Tomaša Binhaka iz Češke i Ajuba Blieva iz Rusije.

Već smo pisali ko očekuje Radoša Veselinovića u kategoriji do 66 kilograma, kao i Nikolu Mikavicu u kategoriji do 90 kg. 

U konkurenciji do 81 kilograma BiH predstavlja Almin Šljivo. Prvi meč radiće protiv Džejmsa Hejsa iz Velike Britanije, a onda slijedi duel sa Italijanom Kristijanom Parlatijem.

Pored Nikole Mikavice u kategoriji do 90 kilograma radiće Toni Miletić, velika uzdanica bosanskohercegovačkog džudoa, a za protivnika će imati Petra Ćirkovića iz Srbije. Poslije njega, ukoliko prođe, čeka ga bolji iz duela Crnogorca, Lazara Čupića, i Slovaka Miroslava Blahusiaka.

U kategoriji do 100 kilograma predstavnik je Hadis Jerlagić. On je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka Kasper Ščurovski iz Poljske.

Kod djevojaka predstavnice su sestre Anđela i Aleksandra Samardžić. Anđela u kategoriji do 63 kilograma ide na Luciju Babić iz Hrvatske, a onda slijedi Lerke Olsen iz Danske. Sa druge strane u kategoriji do 70 Aleksandra radi prvi meč protiv bolje iz duela Elize Vrloblevske iz Poljske i Holanđanke Margid de Vogd.

Posljednja predstavnica je u kategoriji do 78 kilograma, Danica Jurić. Ona će raditi protiv Marine Bukrejeve iz Rusije, a ukoliko je prođe slijedi duel sa Ilonom Lukasen iz Holandije.

Sve mečeve možete gledati na youtube kanalu EJU, ili na ippon.tv