XS
SM
MD
LG

Sloboda dobila Petrovićev zakon

Slavko Petrović je na Tušanj donio spartanska pravila Ne znamo kakve su metode rada bile kod ostalih kandidata za užarenu tušanjsku klupu, no ako je Uprava Slobode tražila čvrstu ruku, onda je definitivno dobila angažovanjem Slavka Petrovića. I to onu od granita!

Beograđanin je na početku teške trenerske zadaće i tek će rezultati koje ostvari doći pred sud zahtjevne tušanjske publike, ali sudeći po prvim utscima – u Rudarskoj 2 ništa više neće biti labavo!

Fudbaleri su već na prvom treningu osjetili dril „njemačke discipline“, rada i reda koji ne poznaje ležernost, neozbiljnost i improvizaciju. Pravila su spartanska. Jasna, precizna i neumoljiva. Najjači će opstati, a oni drugi moći će potražiti fudbalsku sreću u nekoj drugoj, ležernijoj sredini.

Petrović je svjestan limita postojećeg tima Slobode, no isto tako dovoljno je iskusan da zna kako se svi nedostaci mogu nadoknaditi  ako je tim fanatično borben, beskompromisan i srčan. Ako „grize“ na terenu.

Do toga se dolazi samo i isključivo disciplinom i strogim pravilima u i van fudbalskog travnjaka. Ne izmišlja Petrović toplu vodu, već samo primjenjuje pravila ponašanja koja vladaju u profesionalnim klubovima širom fudbalske planete.

Za razliku od nekih ranijih  vremena, „crveno – crni“ će pod Petrovićevom vladavinom mijenjati sve nefudbalske navike. Iz korijena! Novi šef struke Tuzlaka poznat je kao trener koji do u detalje vodi individualnu statistiku svakog fudbalera. Njegovo zdravstveno, kondiciono stanje, ponašanje, formu... Nakon svakog treninga prvotimci će dobijati ocjenu iz angažmana, a moraće detaljno znati šta i koje vježbe su na meniju u toku radne sedmice.

Najmlađi prvotimci pored fudbalskih obaveza biće zaduženi i za poslove nošenja opreme i rekvizita za treniranje, a u svlačionicama je strogo zabranjeno korištenje mobitela pred treninge. Takođe, prvotimci mogu zaboraviti na mobilne uređaje i u trenucima kada se autobusom dovoze na stadion gdje igraju utakmice.

Petrović strogo zabranjuje klađenje, kašnjenje na treninge i klupska putovanja. Zanimljivo, fudbaleri koji se ne nađu na spisku od 18 odabranih za utakmicu, obavezni su prisustvovati svakom domaćem meču, ali i gostujućim susretima. Barem onim koji su blizu Tuzle.

Na spisku „Petrovićevog zakonika“ nalazi se i odredba o noćnim izlascima. Svi prvotimci obavezni su da se „nacrtaju“ u svojim domovima najkasnije do 23 sata. Dva dana pred utakmicu policijski sat im počinje od 22 časa. Noćni provodi, lumpovanje i obilasci kafića u kasne sate najkraći su i najsigu rniji put do strogih sankcija i otkaza.

Svi fudbaleri će putem vibera redovno biti informisani o svemu što ih se tiče, a na njima je da se pridržavaju pravila, treniraju i igraju najbolje što mogu, te konačno počnu osvajati bodove! Što prije usvoje stroga pravila rada i ponašanja, lakše će doći do rezultata. Sve je u njihovim glavama!

 

Slavko Petrović


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8