XS
SM
MD
LG

Jelisavac: Ako je pristup loš, svi onda imamo problem

Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu (16.30 časova) u šestom kolu Prve lige Republike Srpske dočekuju tradicionalno neugodnu Slaviju iz Istočnog Sarajeva. Ipak, prije najave protiv „sokolova“ šef stručnog štaba „rudara“ Zlatko Jelisavac koji će 100. put sjediti na klupi Prijedorčana se osvrnuo na susret šesnaestine finala Kupa Republike Srpske u Mrkonjić Gradu protiv Slobode (1:3).

-Odigrali smo kup i nismo ostvarili pozitivan rezultat iako smo imali namjeru da ostanemo što duže u ovom takmičenju. Bez obzira na zgusnut kalendar i igranje u ritmu subota-srijeda bilo bi nam od koristi da imamo još takmičarskih utakmica. Zbog nekih privatnih problema pojedinih igrača nastupili smo u kombinovanom sastavu u Mrkonjić Gradu. Novica Petrović i Ljubiša Petrović imali su privatnih problema, odmarali smo Aleksandra Vojinovića i Ognjena Jaćimovića koji su imali maksimalnu minutažu u prvenstvu, a pored toga na poluvremenu s se dva igrača žalila na povrede, Ranko Dekić i Nemanja Vejnović tako da nismo željeli da rizikujemo, morali smo prinudno da mijenjamo u pauzi, ali se nadamo da su njihove povrede lakše prirode. Uspjeli smo da poslije 0:2 postignemo gol i rezultatski priđemo domaćinu, kasnije smo primili treći gol i nije bilo više mogućnosti za dobar rezultat – rekao je Zlatko Jelisavac.

Strateg Rudar Prijedora je o subotnjoj utakmici protiv Slavije rekao:

-Pod dozom smo pritiska, teško je uvijek doći do vrha, a još teže zadržati se na njemu. Nadam se da momci to shvataju i najvažnije mi je da imamo ispravan pristup igrača na utakmici, da ljudi koji dođu na stadion odu zadovoljni, vide da smo se trudili i bili angažovani, pa ako protivnik pobjedi čestitaćemo mu. Međutim, ako to izostane imamo svi problem. Igramo u ritmu srijeda-subota, dolazi nam nezgodan i neugodan protivnik, koji je imao kadrovskih problema u početku priprema, ali početkom prvenstva su se dodatno pojačali, stigli su iskusni Duspara Cicović, Govoderica, Milinković. Slavija ima bolju ekipu nego što govore rezlutati. „Sokolove“ predvodi jedan od najisksnijih trenera u našoj ligi. Nadam se da ćemo organizovanom i disciplinovanom igrom ostvariti pozitivan rezultat, da iskoristimo šanse i da ostanemo na čelu tabele na koje smo stigli u prošlom kolu. Imamo problema oko sastava tima, Novica Petrović ima tri žuta kartona dok se Demir Jakpović povrijedio u Mrkonjić Gradu, radi se o zadnjoj loži, ali se nadamo da povreda nije teže prirode. Ostali momci su spremni i daće sve od sebe da pobijedimo.

Jedan od aduta trebalo bi da bude i vezista Srboljub Jandrić nekadašnji omladinski reprezentativac Republike Srpske.

-Slavija je respektabilna ekipa. Naš cilj je jasan – glasi pobjeda, bez obzira gdje igrali, kući ili na strani. Vjerujem da ćemo uz pomoć publike doći do željenog rezultata i nastaviti pobjedničku seriju – rekao je Srboljub Jandrić.

 

Zlatko Jelisavac


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14