XS
SM
MD
LG

Sloboda ganja ABA 2

OKK Sloboda ovog vikenda nastupa na kvalifikacionom turniru za plasman u Drugu ABA ligu, a Tuzlaci će u Laktašima snage odmjeriti sa ekipama Širokog Brijega i Mladosti iz Mrkonjić Grada. Najbolja ekipa takmičenja "svako sa svakim" plasiraće se u narednu rundu kvalifikacija. U taboru OKK Sloboda vlada dobra atmsofera i optimizam pred izazove u Laktašima.

"Mislim da Sloboda zbog tradicije i svega zaslužuje da igra ABA ligu. Ako to neko ne prepoznaje sa periferije to je već njihov problem. Činjenica je da sam stalno u kontaktu sa ljudima iz košarkaškog svijeta i oni su zaista u čudu što nismo direktni učesnici ABA lige. Ekipe Mladosti i Širokog su jako dobre ekipe. Prošle godine su igrale ligu za opstanak, ali to nisu zaslužile i sigurno je da će biti težak protivnik. Mi idemo da dovedemo ABA ligu u Tuzlu i daćemo sve od sebe da to učinimo – poručio je Velimir Gašić, trener OKK Sloboda.

Iza tuzlanskog kluba je šest pripremnih mečeva u kojima su se uigravali i tempirali formu za ono što ih čeka ovog vikenda. OKK Sloboda prvi meč kvalifikacija za Drugu ABA ligu igra sutra (subota, 16. septembar) protiv Širokog Brijega, a dan kasnije snage će odmjeriti sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada. Oba meča igraju se od 17 sati.

 

Velimir Gašić sa saradnicima