XS
SM
MD
LG

Iznenaditi Prijedorčane

Nakon dobre igre u 1/16 finala Kupa Republike Srpske i pobede u susretu sa Sutjeskom u Foči, tim Slavije je pošao  na put u Prijedor na duel sa lide rom Rudar Prijedorom, sa mnogo više optimizma. Veruju svi i klubu da se može odigrati dobro i klvali teno i da će se ekipa vratiti neporažena sa ovog gostovanja. Šef stručnog štaba Dragan Radović, traži maksimalan angažman i borbu za svaku loptu.

-Znam kako Rudar Prijedor igra kod kuće. Svojevre meno sam trenirao taj klub i njihova psihologija nastupa pred domaćim navijačima se ne menja. Dakle, očekuje nas teška borba, jer oni ne prestaju sa atacima i pristicima ka vašem golu. Mislim da sada imamo još veću dozu samopuzdanja, ali sve te neke dobre stvari moramo pretočiti u kvalitetnu  igru,  na samom terenu. Neće biti lako. Rudar Prijedor je mnogo bolja i kvalitenija ekipa od Sutjeske i oni imaju velike ciljeve, plasman u Premijer ligu. Mi sa druge strane imamo obavezu da igramo dobro, te pokušamo da izborimo plasman meću šest najboljih ekipa Republike Srpske . Pritiska je na Rudar Prijedoru, kaže Radović.

Neće u Slaviji moći da računaju na Nemanju  Pušaru i Irfana Ajdinovića. Oni imaju žute kartone.

-Bez obzira što neće biti kapitena Pušare i Ajdinovića imamo obavezu da se borimo i nadam se izborimo sa Rudar Prijedorom. Oni su kvalitetan sastav. Dugo igraju zajedno, a trener Zlatko Jelisavac odlično poznaje sve ekipe u našem šampionatu. Mi idemo da se nadmećemo i probamo stići do povoljnog rezultata. Ne bih bio nezadovoljan ni nerešenim rezultatoim, rekao nam je ovoletnje pojačanje Slavije Lazar Babić, jedan od onih mladih igrača  na koje Slavija najozbiljnije računa, u narednim godinama.

FK Slavija


Rudar Prijedor : Željezničar Sport Team
Modriča Alfa : Podrinje
Slavija : Tekstilac
Sloboda : Borac
Sloga : Kozara
Drina : Sutjeska
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Sloga 6 5 1 0 16
2 Borac 5 4 1 0 13
3 Slavija 6 4 0 2 12
4 Kozara 6 3 1 2 10
5 Željezničar Sport Team 6 2 2 2 8
6 Sutjeska 6 2 1 3 7
7 Sloboda 6 2 1 3 7
8 Tekstilac 6 1 3 2 6
9 Modriča Alfa 5 1 2 2 5
10 Rudar Prijedor 6 1 2 3 5
11 Podrinje 6 1 2 3 5
12 Drina 6 0 2 4 2