XS
SM
MD
LG

Lana Popović: Damsko ponašanje u sportu

Od svih nagrađenih osnivača na ceremoniji obeležavanja 25. rođendana Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banskom dvoru najsnažniji aplauz dobila je Lana Popović, u to vreme sekretar Fudbalskog kluba Borac, a danas poznati teniski radnik u ovom delu Evrope i direktor banjalučkog ATP Čelendžera.

Bilo je to i priznanje za sportsko pregalaštvo obeleženo velikim entuzijazmom, ali i damskim manirima koje je Lana Popović unela u sport Banjaluke i Republike Srpske, a koji je te 1992. godine bio na svojim počecima. Neverovatnim sportskim zanosom, ljubavlju prema ovoj grani društvenog stvaralaštva i fudbalu, Popovićeva je bila posebna snaga banjalučkog kluba kao i novoformiranog Fudbalskog saveza Republike Srpske koji egzistira već četvrt veka.

Upravo zbog toga kada je iz ruku sadašnjeg predsednika FS Republike Srpske Mile Kovačevića primila priznanje i zahvalnicu Banskim dvorom se prolomio gromoglasan aplauz kao znak podrške dami koja i danas živi sa sportom i za sport i koja pomera nove granice.

Banjalučanka Lana Popović je istinski primer žene pobednika koja se nikada ne predaje, ma kakvi god komplikovani i teški uslovi bili za klubove i sportiste, bio to fudbal koji je zadužila, ili danas tenis kojem svim svojim bićem pripada.

Sportski Žurnal

 

Mile Kovačević i Lana Popović