XS
SM
MD
LG

1/8 finala kupa OFS Gradiška:Favoriti idu dalje

 

 

U kupu OFS Gradiška učestvuju ekipe Područne lige Gradiška (četvrta liga RS) i Opštinske lige Gradiška (peta liga RS) sa teritorije opštine Gradiška. U 1/8 finala nije bilo iznenađenja, u svim susretima ekipa četvrtog i petog ranga takmičenja pobjedu su izborili članovi Područne lige.

Kalemi su teže od očekivanog pobjedili ekipu Omladinca iz Brestovčine sa 2:0. Poveli su Kalemi preko Srđana Ercega na otvaranju susreta (6 minut), ali gosti se nisu predavali do samoga kraja, pa je susret odlučen u 90 minuti pogotkom Milana Stanivukovića, bivšeg igrača Kozare iz Gradiške.

Laminci, iako su nastupili u kombinovanom sastavu, sve frustracije zbog poraza u prvenstvu od Brestovčine iskalili na gostima iz Seferovaca. Mrežu gostiju načeo je Aleksandar Vujatović u 16 minuti, a u drugom poluvremenu je na scenu stupio Vladimir Savković i sa tri pogotka (65, 78 i 83 minut) uništio sve nade gostiju u pristojan poraz. Jednom se u strijelce upisao i Mirko Čikić, kojem je ovo previjenac u zvaničnim utakmicama za Lamince.

Ratar je u Elezagićima upisao prvu pobjedu u zvaničnim utakmicama ove sezone. Pobjedu gostima pogocima su donijeli Riste Bijelić u 64 i Bojan Babić u 80 minuti.

U oba susreta članova Područne lige Gradiška pobjede su odnijeli gosti. Kozara iz Turjaka pobjedila je Slobodu u Donjim Podgradcima i prekinula njezin niz od dvije uzastopne pobjede. Domaći su nastupili bez nekoliko prvotimaca, što su gosti iskoristili preko Saše Kodića u 38 i Nemanje Kalajdžića u 64 minuti i došli do sigurne pobjede od 0:2.

U Gornjim Podgradcima drugi put u deset dana snage su odmjerili Sloga DIPO i Torpedo iz Cerovljana. Gosti su trijumfovali sa 2:4 i pokazali da su prošle nedelje u Cerovljanima imali loš dan i da su kvalitetnija ekipa od podmlađene Sloge DIPO. Za goste su po dva gola postigli Žarko Bakić (5 i 43 minut) i Ognjen Perišić (9 i 62 minut). Poraz domaćina su ublažili Miroslav Todorović (16 minut) i Filip Plavanjac (83 minut).

U drugom međusobnom susretu u četiri dana Obradovac je drugi put uvjerljivo pobijedio Bratstvo iz Orahove i pokazao da je jedan od ozbiljanijih kandidata za titulu osvajača kupa. Gosti su opušteno ušli u utakmicu, pa je Bratstvo u 8 minuti imalo vodstvo 2:0 (Sulejman Sejkić i Elvis Selimspahić). Obradovac je od 32 do 60 minute okrenuo rezultat na 2:5 i riješio susret u svoju korist preko Jasmina Rizvanovića (32 i 53), Dalibora Radetića (13), Miše Mandića (55) i kapitena Borislava Božića (60). Do kraja utakmice viđen je po jedan pogodak na svakoj strani Sulejman Sejkić drugi put se upisao u strijelce za domaće u 84, a konačan rezultat 3:6 postavio je Erdin Huremović u 86 minuti.

U Jablanici potop domaćina. Biseri su dominantno eliminisali domaćina sa 0:8. Het trik je postigao Boris Kačavenda (12,18 i 81), dva pogotka je postigao Boris Kurelj (71 i 88), a po jedan Nikola Ljoljić (15), Nemanja Maglić (50) i Predrag Šinik (86).

U Grbavcima je ekipa 13 Skojevki rutinski savladala Bratstvo iz Kozinaca sa uvjerljivih 5:1. Od početka susreta domaćini su se postavili dominantno i zagospodarili terenom, što je dalo rezultat već u 14 minuti kada je Goran Majdanac postigao vodeći pogodak. U nastavku susreta proradio je Bojan Radić i sa četiri gola (27, 32, 45 i 52 minuta) uveo susret u mirnu luku. Pred sam kraj susreta trener/igrač gostiju Slaviša Kovačević je ublažio poraz pogotkom u 88 minuti.

Kup OFS Gradiška nastavlja se na proljeće četvrtfinalnim susretima. U polufinalu se igraju dva susreta, a finalisti nastavljaju takmičenje u Kupu PFS Gradiška, koji predstavlja kvalifikacije za Kup Republike Srpske.

Rezultate 1/8 finala Kupa OFS Gradiška možete pogledati na linku:

http://sportdc.net/tak/3112

Autor:XYZ