XS
SM
MD
LG
16.09.2017 Administrator DC

Jahorina se širi

 Proširenje postojećih i pravljenje novih skijaških staza i jezera za vještačko osnježavanje na vrhu Jahorine

Ski staza Poljice, proširenje i pravljenje novog nagiba ski staze. Na ovom dijelu skijaške staze Poljice ranijih godina su se najviše dešavale povrede zbog brze vožnje i veoma nepreglednog dijela ski staze, u kom su najviše padali skijaši jer je bio veliki hang  i nepregledno udubljenje, koje je izbacivalo skijaše pri velikoj brzini. Ovim radovima i proširenjem ski staze to se izbjeglo, a uz to ski staza je poširena sa obje strane za 50 metara.

Ski staza Poljice – pogled prema izlaznoj stanici šestosjeda Poljice. Na ovom dijelu ski staze je velika gužva, posebno za vrijeme vikenda i praznika. Proširenjem ovoga dijela u budoćnosti će se izbjeći i gužva i povrede koje su se dešavale na ovome djelu ski staze, a pored toga bice olakšan rad ski školama i instruktorima skijanja zbog idealnog nagiba staze za učenje početnika skijanja – ski-skola-jahorina-prestige

Proširenje ski staze sa obje strane po 50 metara – jahorina

Poglednine Jahorina ski staza; crna staza sa kojom su se svi skijaši morali  suočiti da bi naučili skijati. Najteži dio ski staze, pogotovu to znaju ski instruktori, prilikom prelaska sa ski staze Ogojelica na ski stazu Poljice. Sa ovim izmjenama na stazi, u budoćnosti je izbjegnuto bilo kakvo rizično skijanje na ovom dijelu ski staze, a posebno će biti olakšan rad ski školama i učiteljima skijanja  na Jahorini kao i skijašima bezbjedan prelazak sa jedne na drugu ski stazu – fotogalerija-jahorina

Početak pravljenja najvećeg vještačkog jezera za vještačko osnježavanje u Bosni i Hercegovini. Sa ovom investicijom ćemo zaboraviti na neizvjesnost pred svaku zimsku sezonu i biće zagarantovano skijanje 120 dana na Jahorini.

Vještačko jezero Jahorina nalazi se 300 metara od izlazne stanice šestosjeda Poljice na nadmorskoj visini 1980 metara.

Vještacko Jezero Jahorina bice duboko oko 14 metara, prečnika oko 600 metara, što je dovoljno da za cijelu sezonu obebjedi dovoljno vještačkog snijega za osnježavanje ski staza na Jahorini.

Radovi na ski stazi Poljice koja se odvaja za naselje Šator, najuži prostor (usko grlo- kanjon)

Ski staza šator (kanjon) – u planu je postavljanje ski lifta u naselju Šator (Obućina bare). Samim tim bi se rasteretio ski lift Poljice, jer najvise gostiju u zimskom periodu boravi upravo u naselju Šator.

Skidanje nosećih sajli sa dvosjeda na ski stazi Poljice koji je sagradjen za Olimpijadu i koji više nije u upotrebi. Time će staza Poljice u polaznom dijelu biti proširena za oko 30 metara.

Rasklapanje dvosjeda ski lifta Poljice – mi koji smo se vozili na njemu kao djeca i skakali na medju stanici, rado ćemo ga se sjećati.

Proširenje ski staze ogorjelica 2 na najužem dijelu kod Hotela Lavine gdje je bio najuži čep i veoma strmi dio ski staze ogorjelica.Sada je ski staza proširena u precniku preko 150 metara, piše portal jahorinaprestige.com

Ski staza Poljice / Foto: jahorinaprestige .com

Poljice. Foto. jahorinaprestige.com

Foto: jahhorinaprestige.com