XS
SM
MD
LG

Održana "Trka kroz Vlasenicu 2017."

U organizaciju Atletskog kluba "Vlasenica", Kulturnog centra i opštinske Turističke organizacije, juče je održana sportska  manifestacija “Trka kroz Vlasenicu 2017”. Na trci, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana opštine Vlasenica – 21.9, učestvovalo je više od 200 takmičara iz zemlje, a specijalni gost je bila reprezentativka Bosne i Hercegovine, učesnica na Olimpijskim igrama i državni rekorder u više disciplina, Lucija Kimani.

seniorke, foto: vlasenica24

Predsjednik Atletskog kluba „Vlasenica“ Sreto Krstić zadovoljan je održanom trkom.  

- Ovo je treći jesenji kros u organizaciji vlaseničkog Atletskog kluba, a prvi put smo trku organizovali u ovom formatu, to jest ona se odvijala u centru grada. Imali smo takmičare u 9 disciplina, a to su: 50 metara (2012. godište i mlađi), 100 metara (2010. i 2011. godište), 200 metara (2008. i 2009. godište), 300 metara (2004. i 2005. godište), 400 metara (2003. i 2004. godište), 600 metara (2002. i 2003. godište), juniori i juniorke (2000 metara), seniori i seniorke (3000 metara),veterani, rekreativci, građani (1000 metara). U ovim zahtjevnijim disciplinama učestvovala su naša  najzvučnija imena iz svijeta atletike: Jelena Kosić, Alma Hrnjić, Stefan Ćuković, Aleksandar Dalić, Slaviša Bunić, Uroš Gutić i Božidar Vujić. Posebno nam je drago što je naš klub svojim prisustvom podržala i Lucija Kimani, koja je, očekivano, bila najbolja u kategoriji seniorki. Uz pomoć sponzora za prva tri mjesta u svim disciplinama obezbijeđene su vrijedne nagrade,  - ističe Krstić.

Lucija Kimani, reprezentativka Bosne i Hercegovine, bila je promoter vlaseničke trke.

- Bilo mi je drago kada sam dobila poziv za učešće na ovoj trci, jer mi, kao vrhunski atletičari treba da podržimo razvoj ovog sporta u malim mjestima. Nadam se da će ova trka zaživjeti i da će se održavati svake godine. U mojoj disciplini učestvovale su samo tri takmičarke, ali bila je to dobra trka,  – kazala je reprezentativka  Kimani.

Bijeljinac Luka Blagić je osvojio medalju na svom prvom takmičenju.

- Atletiku treniram tek tri-četiri mjeseca i ovo je moje prvo učešće na nekom takmičenju. Iako sam se nadao, nisam očekivao prvo mjesto, s obzirom da je bilo dosta učesnika u mojoj disciplini – trci na 600 metara.  Ova pobjeda će me samo motivisati da nastavim da marljivo treniram u Atletskom klubu "Akademac" u Bijeljini, - istakao je Blagić.

Osmogodišnja Vlaseničanka Milica Mazić bila je prva u trci na 200 metara.

- Pošto treniram košarku u našem klubu, nije mi bilo teško da istrčim ovu stazu. Drago mi je što sam danas na pobjedničkom postolju i sigurno ću učestvovati i na svakoj narednoj trci koja bude organizovana u našem gradu. Srećna sam što su i moji drugari iz škole odlučili da se takmiče i tako podrže razvoj sporta u Vlasenici, a na trci na 50 metara učestvovala je i moja mlađa sestra Marija, - rekla je Milica Mazić.

200 metara, foto: vlasenica24

Najbolji po kategorijama su bili: Matea Hajduković i Njegoš Pantić (50 metara), Milica Nikolić i Nikola Marković (100 metara), Milica Mazić i Miloš Todorović (200 metara), Anđela Krstić i Boris Krstić (300 metara), Lana Benović i  Mihajlo Pepić (400 metara), Belma Ćuran i Luka Blagić (600 metara). Kod juniorki i juniora, koji su se takmičili na 2000 metara,  prvo mjesto su zauzeli Jelena Vasiljević iz Bijeljine  i Nikola Vasković iz Vlasenice. Pobjednik u konkurenciji seniora na dionici od 3000 metara bio je atletičar iz Istočnog Sarajeva Stefan Ćuković, dok je u konkurenciji seniorki, dionicu iste dužine najbrže pretrčala Lucija Kimani. U posljednoj kategoriji,  rekreativaca, veterana i građana, koji su trčali na 1000 metara, u ženskoj konkurenciji prva je bila Maja Kuzmanović, a u muškoj Kerim Saračević.

juniori, foto: vlasenica24

Pokrovitelji  sportske manifestacije "Trka kroz Vlasenicu 2017."  bili su Opština Vlasenica i Kompanija Boksit iz Milića.