XS
SM
MD
LG

Centar u pripremnom meču minimalno bolji od Tanga

Futsaleri sarajevskog Centra i Tanga iz Istočnog Sarajeva odigrali su večeras u dvorani Ramiz Salčin pripremni meč pred start nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo sjajna provjera i za jedne i za druge, utakmica koja bi mogla zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih ljubitelja bosanskohercegovačkog futsala. Igralo se kao da je riječ o ligaškoj utakmici, stvarane su prilike na obje strane, golmani odlično branili, a na kraju završeno je pobjedom 4:3 domaće ekipe.

Teško bi bilo i pobrajati prilike koje su napravili i jedni i drugi, i to gotovo sve iz izgrađenih akcija što dovoljno govori o tome koliko su ekipe spremne u ovome trenutku. I jedni i drugi nisu nastupili kompletni. Na jednoj strani nedostajali su Nermin Jusić i Nijaz Mulahmetović, dok trener Tanga, Mirko Čampara, nije mogao računati na Dragišu Kenjića, Borislava Otovića i Aleksandra Šehovca, drugog golmana.

Do prvog gola na meču stiže Centar. Igralo se 2x25 minuta "prljavog" vremena, a Centar do pogotka stiže u petoj minuti. Bilal Jelić je presjekao pas na Tangovoj polovini i rutinski savladao večeras sjajnog Adnana Delihasanovića. Deset minuta kasnije uzvratio je Tango. Dragan Ikonić je iz slobodnog udarca lijepo pogodio gol takođe odličnog Bahrudina Omerbegovića.

Potpuni preokret Tango pravi u 23. minutu. Ognjen Erić je uposlio Dejana Debelnogića, a mladom futsaleru Tanga,  koji je prethodno promašio dvije izvanredne prilike, tačnije Omerbegović mu je odbranio, nije bilo teško da pogodi mrežu Sarajlija. 

Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju domaći, čiji period bolje igre i jeste bio ta sredina meča, dok su početak i kraj po prilikama pripadali gostima. Čitavim tokom meča Centar jeste držao više loptu, ali se Tango odlično branio, i iz tranzicije i brzih akcija uglavnom stvarao najviše poteškoća protivniku. Do poravnanja domaće dovodi Emir Sipović. Sjajno mu je povratnu loptu ostavio Amel Handžić, a on zaboravljen od odbrane pogađa za 2:2.

Novu prednost Tangu donosi ponovo Dejan Debelnogić. Opet mu je asistirao Ognjen Erić, a Debelnogić sačekao da Suković padne i onda lako pogodi za 3:3.

Emir Sipović ponovo vraća Centar u egal osam minuta kasnije. Navukao je tri čuvara na sebe, ali se izvukao, i iskosa sa desne strane šutirao, a lopta pogađa Erića i završava iza leđa Delihasanovića. Na kraju potpuni preokret donosi Amel Handžić sa nekih osam metara. Ostao je sam na poziciji sidraša, okrenuo se, i pogodio za konačnih 4:3.

Zaista, teško je nabrojati sve prilike koji su i jedni i drugi imali, i još bolje intervencije trojice golmana u oba tima. I jedni i drugi mogu da budu zadovoljni viđenim, naravno uz određne greške koje trebaju da isprave, ali za to im i jeste služila ova utakmica. 

Ove dvije ekipe će do početka sezone najvjerovatnije odigrati još jedan meč, a Tango već u srijedu igra utakmicu sa federalnim prvoligašem, MNK Kreševo.

MNK CENTAR - KMF TANGO 4:3 (1:2)
Dvorana Ramiz Salčin
Strijelci: Sipović 2, Handžić, Jelić (Centar), Debelnogić 2, Ikonić (Tango)

Centar: Omerbegović, Jelić, Handžić, Radmilović, Sipović, Suković, Spahović, Plakalo, Šahmanija, El.Bukva, Ed.Bukva, Bogilović, Muminović, Mršo
Tango: Delihasanović, Ikonić, Hadžić, Šarović, 


Salines 4 : 4 Seljak
Brčko Zdravlje 2 : 5 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 9 : 1 Zrinjski
Nevesinje 3 : 0 Tango
Centar 11 : 8 Banovići
Željezničar 2 : 6 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 22 19 2 1 59
2 Brotnjo 22 13 2 7 41
3 Centar 22 13 1 8 40
4 Zrinjski 22 12 2 8 38
5 Salines 22 9 5 8 32
6 Leotar 22 10 2 10 32
7 Seljak 22 9 4 9 31
8 Tango 22 10 1 11 31
9 Nevesinje 22 10 0 12 30
10 Željezničar 22 9 1 12 28
11 Brčko Zdravlje 22 4 2 16 14
12 Banovići 22 3 0 19 9