XS
SM
MD
LG

Partizan zasluženo

Pobedio je večeras Partizan, pred svojom publikom, ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 3:1. Pobeda domaćih je svakako zaslužena, ali prava je šteta što gosti nisu odlučnije krenuli ka golu crno-belih. I ako se stiče utisak da je pobeda “rutinska”, Partizan se itekako namučio sa čvrstom ekipom iz Niša.

arhiva FK Partizan 2016/17

Od samog početka utakmice, fudbaleri Radničkog su uspeli da drže što dalje domaće napadače od svog gola, pa smo prvi ozbiljiniji udarac na gol Živkovića videli tek nakon dvadeset minuta igre. Minut kasnije, u 21. minutu, Tawamba je pokušao atraktivno “škorpionom” da savlada golmana Nišlija, ali niški čuvar mreže bio na mestu.

A onda u 32. minutu gol za Partizan. Na nekih osamnaest metara od gola Radničkog loptu je prihvatio Zoran Tošić, povukao je napred metar-dva, a kako centralni bekovi Nišlija nisu pokušavali da ga izblokiraju, to je za prekaljenog internacionalca bio pravi “zicer” koji on ne propušta, pa je Partizan njegovim preciznim šutem došao u vođstvo.

Radnički je mogao do izjednačenja da je Miladinović u 43. minutu, nakon izvedenog kornera bio precizniji, međutim njegova lopta je fijuknula pored Stojkovićeve leve stative u gol-aut.

Kada se očekivalo da glavni sudija Široki odsvira kraj prvog poluvremena, domaći fudbaleri su realizovali jednu brzu kontru, a Jankoviću nije bilo teško da plasira loptu u mrežu Živkovića, koju je ovaj kratko odbio do njega.

Prvi šut u okvir gola Partizana igrači Radničkog su uputili tek u 56. minutu preko Dušana Živkovića, a tri minuta kasnije Pavkov je smanjio rezultat na 2:1. Noma je izveo korner, a lopta uz malo sreće došla do visokog napadača Nišlija, koji je rutinski savladao reprezentativnog golmana Stojkovića.

Od tog momenta utakmica je dobila na živosti. Krenulo se sa otvorenijom igrom na obe strane, pa su oba tima dolazila sve češće u šanse da ugroze protivničke golmane.

Crno-belima je to i uspelo u 72. minutu kada se u strelce upisao Ožegović. Antonov je asistirao, a napadač Partizana sa ivice šesnaesterca oštrim udarcem savladao golmana Radničkog šutnuvši u njegov bliži ugao.

Do kraja utakmice rezulatat se nije menjao. Sledećeg vikenda fudbaleri Radničkog, na svom terenu, dočekuju ekipu Javor – Matisa.


PARTIZAN : RADNIČKI NIŠ 3:1 (2:0)

Stadion JNA Beograd

Gledalaca oko: 800

Sudije: Široki, Beljin, Živin, Brdar.

Strelci: - 1:0 u 32. Tošić, - 2:0 u 45. Janković, - 2:1 u 59. Pavkov, - 3:1 u 72. Ožegović.

Žuti kartoni: Tawamba, Đuričković (Partizan), Arsić, Raspopović, Noma (Radnički)

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Mitrović, Antonov, Radin, Everton, Janković, Tošić (od 73. Đuričković), Solomon (od 63. Ožegović), Tawamba.

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aksentijević (od 46. Saša Stojanović), Miladinović, Raspopović, Subić, Kovačević, Noma (od 68 Stanković), Mrkić (od 56. Živković), Arsić, Aleksandar Jovanović, Pavkov.