XS
SM
MD
LG

Skup fudbalskih veterana na Sokocu

Na Gradskom stadionu Bara u Sokocu juče je održan fudbalski turnir Skup veterana „Sokolac 2017“ na kome su pored domaće ekipe „Glasinac“ učestvovale i ekipe  „Srpsko Sarajevo“ i „Jablanica“ iz Medveđe u Srbiji.

Naime, ovaj turnir postao je tradicija, jer se održava već četvrti put, a opštini Sokolac pripala je čast da ove godine bude domaćin. Na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovali su nekadašnji asovi  pomenutih fudbalskih klubova, a za cilj je imala mnogo više od sportskog nadmetanja, jer je već odavno poprimila oblike prijateljstva i zbližavanja ne samo sportista, nego je povezala i predstavnike lokalnih vlasti iz pomenutih opština.

Tim povodom pored sportista iz Medveđe, opštinu Sokolac  posjetio je i predsjednik ove opštine Dr Nebojša Arsić.

U kabinetu načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice upriličen je prijem za delegaciju iz opštine Medveđa kao i za sportiste iz Istočnog Sarajeva.  Razgovaralo se o budućoj saradnji ovih lokalnih zajednica, a pokrenuta je i inicijativa o potpisivanju  Sporazuma bratimljenja opština Medveđa i Sokolac. Nakon prijema gosti su posjetili Vojničko – spomen groblje Mali Zejtinlik i Crkvu Svetog Velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

– Proveli smo jedan divan dan sa svojom braćom iz Sokoca. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo imali priliku da se poklonimo  senima poginulih boraca, koji su živote dali za Republiku Srpsku . Mislim da bi Mali Zejtinlik trebao da bude svetište, kao što je Zejtinlik u Solunu, jer  zaslužuje da poprimi te okvir.  Treba da ovdje dolaze svi Srbi  da se poklone senima ovih mladih ljudi koji su život dali za spas srpskog roda,rekao je predsjednik opštine Medveđa Dr Nebojša Arsić.

Arsić je dodao da je Skup veterana sportska manifestacija koja je povezala Srbiju i Republiku Srpsku, te da će u skorije vrijeme  Sokolac i Medveđa potpisati protokol o bratimljenju,  jer su ove dvije opštine po mnogo čemu slične.

– Na taj način postaćemo još bliži u kulturnom, sportskom, privrednom i svakom drugom smislu. Opštine su slične po površini, broju stanovnika, imamo zajedničke probleme i sa razmjenom iskustava sigurno ćemo ih lakše rešavati. Nadam se da ćemo se u budućnosti mnogo češće viđati, istakao je Arsić.

Nakon obilaska Sokoca gosti su se zaputila na stadion Bara gdje su  odigrane tri utakmice. Interesantno je da je na meču između  „Jablanice“ i „Glasinca 2011“ dres obukao i predsjednik opštine Medveđa i na ovaj način turnir učinio još zabavnijim.  Pobjednički pehar na kraju turnira podigla je ekipa domaćina iz Sokoca. Nakon sjajne atmosfere na terenu, upriličena je svečana večera gdje je nastavljeno druženje sportista.

Preuzeto od Opština Sokolac