XS
SM
MD
LG

Fudbalska groznica trese Han Pijesak

 

Ekipa Han Pijeska za sezonu 2017-18

 

Fudbalski klub Han Pijesak prvi put poslije devet godina ima seniorski pogon. Nakon što su se 2008. godine ugasili ostali su samo najmlađi članovi kluba, koji su pod komandnom palicom velikog fudbalskog entuzijaste, Pavla Golijana, konačno stasali da dođu do seniorskog pogona.

Prvi put nakon, eto, nakon te 2008. godine Han Pijesak se vraća u seniorski fudbal, i igraće Regionalnu ligu Republike Srpske grupa "Jug", koju će ove godine brojati šest timova.

U razgovoru za naš portal trener ekipe, Pavle Golijan, kaže da Han Pijesak trese fudbalska groznica, i da ljubitelji fudbala u Han Pijesku jedva čekaju početak lige.

- Han Pijesak trese jedna fudbalska groznica. Svi ljubitelji fudbala jedva čekaju da se seniorski fudbal vrati kod nas i da ponovo mogu da gledaju utakmice. Sa pripremama smo krenuli 19. jula i odigrali smo šest prijateljskih utakmica. Treniramo četiri puta sedmično i mogu reći da smo spremni za početak prvenstva, rekao je za naš portal Pavle Golijan. 

Očekivanja prevelika nemaju, ali ako se ponudi neki bolji plasman, nastojaće da ga i osvoje.

 - Neki stariji igrači nam dugo nisu igrali fudbal, i možda nije realno u ovom trenutku očekivati neki veći rezultat. Ali, ako nam se ukaže prilika za visok plasman, pa čak i prvo mjesto, pokušaćemo da je iskoristimo. 

Nakon dužeg odustva iz seniorskog fudbala Golijan priznaje da ne poznaje ostatak lige.

- Iskreno, ostatak lige ne poznajem. Imam nešto malo informacija o svakom timu pojedinačno. Čuo sam da su gotovo sve ekipe podmladile tim, i da manje treniraju od nas. Možda tu budemo imali svoju šansu

Za kraj, on se osvrnuo i na pomoć sponzora i opštine.

- Nismo praktično ništa imali. Krenuli smo sa seniorskim pogonom od same nule. Morali smo da obezbijedimo opremu, lopte, i na tome sam posebno zahvalan našim raznim sponzorima, od kojih smo dobili značajnu podršku. Takođe, veliko hvala i našoj Opštini Han Pijesak koja nam je platila kotizaciju za učešće u Regionalnoj ligi. Oslanjamo se uglavnom na domaće igrače, sa tek dva igrača iz Sokoca, i ja se iskreno nadam da ćemo tokom čitavog prvenstva imati i podršku naših mještana.

Priliku da dođu na stadion mještani Han Pijeska imaće već za vikend kada u utakmici 1. kola Regionalnog "Juga", Han Pijesak dočekuje OFK Podgrab.

Igrački kadar za sezonu 2017/18: Nebojša Antonić, Uroš Ašonja, Nikola Bastah, Nikola Cvijetić, Dejan Deurić, Njegoš Vitomir, Mihailo Zvijerčević, Boško Đerić, Đorđe Đurić, Miodrag Golijan, Srećko Golijan, Stefan Milinković, Manojlo Mirović, Dragan Radović, Dejan Stanić, Jovan Terzić, Dejan Todorović, Đorđe Veljović, Mladen Vitomir, Milan Vuković, Aleksandar Zeković.  Trener: Pavle Golijan


OFK Podgrab 0 : 1 Stakorina
Rudo 2 : 0 Željeznica
Han Pijesak 7 : 0 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Stakorina 10 6 2 2 20
2 Rudo 10 5 3 2 18
3 Željeznica 10 5 2 3 17
4 Han Pijesak 10 4 4 2 16
5 OFK Podgrab 10 2 2 6 8
6 Romanija 10 1 1 8 4