XS
SM
MD
LG

Slavijini spasioci - neinformisani ili se prave

Sinoć je održana sednica Upravnog odbora Slavije iz Istočnog Sarajava i na njoj su donesene važne odluke. Izabrana su dva nova potpredsednika kluba, Nenad Nešić i Zoran Pušara, te imenovan sekretar stručnog štaba i tehnički sekretar kluba.

To je bilo i očekivano, a najviše vremena  klupsko rukovodstvo je posvetilo utakmici Rudar Prijedor - Slavija i činjenici da je na terenu  u dresu Slavije bilo pet igrača bez bh pasoša.

Pojedinci iz klupskog rukovodstva su na sednici dizali tenzije bez potrebe i ubeđivali ostale članove kako Slavija sada može ostati bez boda, ali i biti kažnjena oduzimanjem od tri do devet bodova. Da bi te svoje tvrdnje potkrepili mahali su i papirom (očito dobro su se pripremili) u kojem stoji odluka da će u šampionatima FS BiH i FS RS od ove sezone igrati samo četiri  igrača bez bh pasoša. To im je bio krucijalni dokaz, da Slavija može očekivati sankcije. Doduše rekli su i da je tu odluku Izvršni odbor FSBiH poništio, ali na zahtev klubova Premijer lige.

Sve je to tačno, naravno, samo su ovi Slavijini funkcioneri zaboravili da kažu da Izvršni odbor FSRS nikada nije donio odluku o smanjenju broja ''stranaca'' u šampionatu i Republike Srpske, već je on praktično preuzeo iz odluke FS BiH. Kako se preuzela odluka o smanjenju broja igrača bez bh pasoša, tako je logično i da se prihvati nova odluka. To znači da ostaje šest igrača van prostora BiH do sezone 2018/19. Tu odluku je potpisao Milorad Sofrenić, 26. jula 2017. godine. 

Idemo dalje. O svemu su klubovi, delegati, službena lica i FS BiH i FSRS obaveštena na seminarima pred početak šampionata i upozoreno na činjenicu da je odluka o broju ''stranaca'' poništena.

Sve to ipak pojedinim  članovima klupskog rukovodstva Slavije nije bilo dovoljno nego su u te svoje igre upetljali i neke ovdašnje portale. Rekli su kako su neki portali objavili da će Slavija ostati bez bodova, a da su to neki ovdašnji preneli. Ne znamo za neke ovdašnje, ali znamo za naš da je prvi pisao kako Slavija neće ostati bez bodova i ubuduće molimo te ''čuvare Slavije'' da budu precizni kada spominju ovdašnje portale. Neka kažu koji su to. 

Jasno je nama i zašto se to radi. Pa sada će ti koji su dramili nad sudbinom Slavije i mahali papirima biti najveći “heroji”, jer će oni spasiti i bod i bodove timu iz Istočnog Sarajeva. Sada će oni biti heroji. Neka budu šta hoće i neka se predstavljaju herojima, ali ne preko neistina... Da oni nisu u pravu i da su neinformisani evo im i dokaza, odluke IO FS BiH o ukidanju broja ''stranaca'' u klubovima.

Da ovo ne bude naša konstrukcija kontaktirali smo i FSRS i rekli su nam decidno da se u FSRS što se tiče registracije igrača i svega vezanog za to primenjuju propisi FS BiH. Kako su ranije bile odštampane knjižice sa svim odlukama oko šampionata, a zbog uštede sredstava odlučeno je da se ne štampaju nova i da se klubovi, degelati i ostala službena lica  na seminarima upoznaju oko pomenutog pravilnika....

Sve je dakle jasno. Slavija, ponavljamo kao papagaji, neće ostati bez bodova, a ovim koji nemaju odluku o stavljanju van snage odluku o broju stranaca poklanjamo na našem portalu. Istovremeno im ostavljamo i ulogu glavnih heroja i spasioca Slavije. Mi ćemo samo ostati hroničari vremena u kojem živimo!!!!

Odluka IO FS BiH