XS
SM
MD
LG

Stakorina jača od problema: Nemamo ambicije, bitno je da se igra

FK Stakorina

Fudbaleri Stakorine spremaju se za novu sezonu Regionalne lige Republike Srpske grupa Jug.

Nakon što su prije dvije sezone odustali od takmičenja, u onoj sada već čuvenoj ligi od tri tima na čitavoj regiji, prošle sezone su se vratili u takmičenje i završili kao četvrti sa sedam osvojenih bodova. 

Sada, suočeni sa brojnim nedaćama, ipak ne daju da se ugasi ovaj fudbalski kolektiv iz Čajniča, i ulaze u novu sezonu Regionalnog "Juga", bez ambicija i samo sa željom da igraju fudbal.

- U ekipi je ostalo nas par iskusnijih igrača, a ostalo će biti klinci, juniori i kadeti. Pokušavamo da se izborimo sa svim problemima koje imamo godinama. Ja ne odustajem. Uz par starijih igrača, mojih prijatelja, ne dozvoljavam da se ugasi fudbal u Čajniču. Guramo nekako. Opština nam je uplatila kotizaciju, savez nam je dao lopte za utakmice, a ja tražim sponzore za ostalo. Opremu smo nabavili uz pomoć privatnika, a trenerke nam je obezbijedilo Šumarstvo, rekao je za naš portal Konstantin Katana, jedan od najiskusnijih prvotimaca Stakorine, i veliki fudbalski entuzijasta iz Čajniča.

U novu sezonu nekadašnji drugoligaš ulazi bez ambicija i sa željom samo da se igra lopta.

- Nemamo neke ambicije. Imamo neku normalnu priču, i želja nam je samo da se lopta kotrlja na našem stadionu. Ako budemo na prvom mjestu, to bi bio veliki uspjeh, ali u ovom trenutku mi nemamo finansijske mogućnosti da igramo u višem rangu. 

U prvom kolu ekipa Stakorine dočekuje Željeznicu iz Trnova, a prema posljednjim informacijama taj će meč biti odložen za prvi slobodni termin.

Igrački kadar FK Stakorina u sezoni 2017-18: Stefan Nešović, Todor Tadić, Srđan Tadić, Petar Milović, Dimitrije Marić, Stefan Živković, Srđan Kajević, Konstantin Katana, Radomir Todorović, Aleksandar Ristanović, Darko Jovanović, Aleksandar Tadić, Nemanja Kotlaja, Siniša Tanasković, Radenko Pjević, Nemanja Bjelogrlić, Ognjen Ristanović, Dimitrije Radović, Ognjen Dačević, Đorđe Blagojević, Velemir Raković, Nemanja Gigović i Boban Kajević.


OFK Podgrab 0 : 1 Stakorina
Rudo 2 : 0 Željeznica
Han Pijesak 7 : 0 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Stakorina 10 6 2 2 20
2 Rudo 10 5 3 2 18
3 Željeznica 10 5 2 3 17
4 Han Pijesak 10 4 4 2 16
5 OFK Podgrab 10 2 2 6 8
6 Romanija 10 1 1 8 4