XS
SM
MD
LG

Fudbalski ćutolozi na ceni!

Ovih dana, fudbalsku javnost i Republike Srpske i Bosne i Hrcegovine potresaju afere. Jedna je pokrenuta zbog broja ’’stranaca’’ u klubovima Republike Srpske, a druga je osvanula jutros. Lavinu je ’’zako trljalo’’ pismo Tanje Račić, međunarodnog fudba lskog sudije iz Banjaluke.

Prva afera ili slučaj pokrenut je nakon meča Rudar Prijedor – Slavija. Tada su neki tvrdili da Slavija treba da izgubi meč jer je igrala sa pet fudbalera bez bh pasoša. Zaboravili su ili nisu znali, da je odluka o broju igrača sa strane, koji imaju pravo nastupa na meču ili da budu u zapisniku, ostala na broju šest.

Tačno da je bila donešena da se broj ’’stranaca’’ smanji na četiri, ali je nakon dva – tri dana ponište n. Ostalo je šest, ali sve to nije bilo korigovano  i na sajtu FSRS i evidentirano u propozicijama.

To su nam rekli u FSRS, ali ono što svakom smeta je činjenica da se niko iz FSRS javno ne izjašnjava i ne demantuje pisanje jednih ili  drugih portala i novina. Jedni tvrde da je Slavija morala izgubiti bodove, drugi da to nije tačno... Ćuti se u FSRS... Zašto???

Druga, još gora afera, izbila je  objavljivanjem pisma Tanje Račić. Ona je optužila pojedince u FS BiH da je šikanirana, iznela je i da je imala mnogo problema od pojedinaca, da su joj upućivane i psovke i pretnje... I o tome se još ćuti...

Ćuti FSRS koji bi morao da se oglasi, jer ova mlada devojka dolazi iz njegovih redova, a morao bi da se  oglasi FS BiH.

Kako dobro znamo način funkcionisanja i jedne i druge fudbalske družine, neće nas čuditi ako se ućute. Uz ćutanje, moglo bi se desti i da pojedini rukovodioci FS BiH odu na neki duži odmor. Dok se prašina ne slegne, oni će biti na ’’bolovanju’’. Kad se sve okonča, ovako ili onako, eto njih nazad. Pobednički,ćutolozi!!!

Tanja Račić