XS
SM
MD
LG

Petar Kunić džoker trenera Zorana Milinkovića

Mučenje je trajalo 91 minut, a onda je golman Radnika Mladen Lučić asistirao rezervisti Borca Petru Kuniću i poklonio mu loptu za gol Banjalučana koji su ostvarili minimalnu pobedu (1:0) u srpskom derbiju osmog kola Premijer lige BiH. Na taj način strateg crveno-plavih Zoran Milinković je pred domaćom publikom na klupi Borca debitovao uspešno, ali je i ova utakmica pokazala da je pred ovim izuzetno cenjenim i stručnjakom s visokim rejtingom obiman i veliki posao, da sve bude kako očekuju i klupsko rukovodstvo, i fudbalska javnost u Grad na Vrbasu, ali i najvatrenije pristalice „Lešinari“.

Borac je protiv Bijeljinaca hodao po tankoj žici iznad ambisa, u nekoliko navrata i dobre vile s pronosale Banjalučane pogotovo u finišu prvog i na početku drugog poluvremena, u periodima koji su pripali gostima, a u kojima su stvorili četiri stoprocentne prilike. Pravo je čudo kako Semberci nisu pogodili mrežu Asmira Avdukića.

Ono što mnogo više od loše igre može da zabrine stručni štab Borca jeste činjenica da Borac za 90 minuta nije napravio nijednu akciju vrednu divljenja i aplauza sa tribina, a nekoliko iglednih prilika pred golom gostiju su uglavnom stvorene nakon prekida. Zbog svega, možda i ne čudi to što onaj veličanstveni ambijent sa početka sezone viđen u mečevima protiv Čelika, Mladosti (DK), Viteza i Sarajeva polako bledi i prerasta  pozorišnu predstavu, ako izuzmemo „Lešinare“ koji su svih 90 minuta protiv Radnika bili na svom dobro poznatom visokom nivou skandirajući u većem delu ono što su žarko priželjkivali: „hoćemo pobedu“. Posle utakmice sa severne tribine su igračima „očitali lekciju“ o dresu i grbu Borca. Tako je poseta od 7.500 gledalaca protiv Sarajeva pala na 2.000 protiv Radnika, skoro četiri puta manje!

Na igračima Borca uočljiva je neka bezvoljnost i letargija, nedostatak „hemije“, nedovoljna angažovanost iz čega proističu loša koncentracija, stihija i neefikasnost. Možda je razlog tome i besparica u velikanu sa Trga Republike Srpske, odnosno dugovanja koja su se počela gomilati prema fudbalerima, što je direktor marketinga kluba Boris Udovičić demantovao rečima:

-Igračima se duguje samo jedna plata i to za avgust i ona će biti uplaćena tokom ove sedmice. Sve ostale informacije nisu tačne i nema potrebe za bilo kakvim dezinformacijama. Završili smo pregovore s „Nestro petrolom“ i ova kompanija će da bude zvanično predstavljena kao novo pojačanje našeg sponzorskog pula.

Pored sponzora u pulu Fudbalski klub Borac ima podršku i republičkih istitucija. Tako je Vlada Republike Srpske na 143. sednici odobrila 100.000 maraka pomoći ovom sportskom kolektivu, čime je ispunjeno obećanje dato na donatorskoj večeri sredinom jula iz kabineta premijerke Željke Cvijanović.

U svemu ovome ima i onih dobrih, pozitivnih stvari. Posle pobede nad Radnikom, kakva je takva je, u zube joj se ne sme gledati, pamtiće se bodovi, a igra zaboraviti, Banjalučani su trenutno na petoj poziciji na tabeli što i nije tako loš plasman kada se uzmu u obzir sve poteškoće i problemi koji su se nastanili na Gradskom stadionu.

-Srećan sam bog gola pogotovo što je postignut u sudijskoj nadoknadi. Zaslužili smo ovu pobedu, ona je stigla kao nagrada za našu uporost i htenje, veliku želju, ali zašto ne reći i sportska sreća nas je poslužila, Svevišnji nas je pogledao. Sreća prati hrabre, nju treba zaslužiti. Okrećemo se narednim obavezama, pred nama je zgusnut kalendar – rekao je strelac jedinog gola u nedeljnom susretu Petar Kunić koji je u igru ušao u 85. minutu kao poslednji džoker trenera Zorana Milinkovića.

U sredu fudbaleri Borca u okviru šesnaestine finala Kupa BiH gostuju Vitezu kod istoimenog drugoligaša iz Federacije BiH.

Na pet jesenjih prvenstvenih utakmica na domaćem terenu fudbaleri Borca su postigli isto toliko pogodaka, s tim što su na premijeri protiv Čelika jedini put dve lopte poslali u protivničku mrežu, a protiv Mladosti (DK) nijednu. Osvojili su deset bodova.

S druge strane primili su kući samo dva gola, mrežu Asmira Avdukića zatresli su igrači Mladosti i Sarajeva, što je bilo dovoljno da Borac ostane bez pet bodova na svom igralištu.

Sportski Žurnal

Petar Kunic