XS
SM
MD
LG

Krupa drugi put u eliti primila četiri gola

Otputovali su fudbaleri Krupe na gostovanje u Sarajevo sa nadom da mogu u jednoj rasterećenoj i opuštenoj utakmici, posle tri vezane pobede, da iznenade domaći Željezničar koji je slavio 96. rođendan. Međutim, izabranici trenera Slobodana Starčevića nisu prikazali igru na nivou renomea kluba koji već drugu sezonu u eliti BiH pruža sjajne partije i pretrpeli su ubedljiv poraz 1:4.

Drugi put u istoriji svojih nastupa na premijerligaškoj sceni Krupljani su primili četiri gola, ali nisu doživeli najubedljiviji poraz jer je rezervista Elvir Koljić u četvrtom minutu sudijske nadoknade postigao počasni pogodak i koliko-toliko ublažio rezultatski neuspeh na Grbavici. Pre duela sa Željezničarom u nedelju veče premijerligaš iz Krupe na Vrbasu je prvi i jedini put primio četiri pogotka u prvenstvenoj utakmici Premijer lige BiH 1. aprila ove godine kada je poražen u Mostaru protiv Zrinjskog (0:4)

Nisu Krupljani protiv Želje samo prekinuli seriju od tri uzastopne prvenstvene pobede, a četiri utakmice ako se uzme u obzir i susret šesnaestine finala Kupa Republike Srpske u Kozarskoj Dubici, već su za 90 minuta igre na Grbavici primili više golova nego u do tada odigranih 630 minuta. U prethodnih sedam kola mreža Krupe tresla se samo tri puta, a Željezničar je pogodio jedanpt više što je svakako za veliku brigu pred lokalni derbi s banjalučkim Borcem u narednom kolu.

-Nadam se da ćemo protiv Borca biti pravi, na nivou dosadašnjih utakmica, a ovu protiv Željezničara treba da zaboravimo što pre. Naravno, treba da izvučemo određene pouke i u ovim danima do sledećeg prvenstvenog okršaja ispravimo uočene greške. Čestitam Željezničaru 96 godina postojanja i na pobedi koja je zaslužena, a mi ćemo u vlastitim redovima tražiti razloge za poraz. Nismo najbolje odgovorili domaćinu na njegovu tranziciju u igri, ali sam zadovoljan s onim trenucima kada smo imali i kontrolisali loptu – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Nesreća nikada ne ide sama, pa je tako u dubokoj sudijskoj nadoknadi kapiten Krupljana Aleksandar Vukotić, zbog prigovora, zaradio drugi, isključujući žuti karton.

-Isključenje Vukotića je potpuno zasluženo i ne bih dalje da komentarišem sudijske odluke. Kapitenov izostanak  narednim utakmicama biće za nas veliki problem jer se radi o našem standardnom štoperu na kojem gradimo sigurnost defanzivne linije – dodao je Starčević.

Pre duela s Borcem u sredu fudbalere Krupe očekuju i obaveze u Kupu BiH, u meču šesnaestine finala gostuju u Grudama protiv istoimenog federalnog drugoligaša i grupe jug.

-Nema sumnje da smo favoriti u toj utakmici, a to na terenu treba da dokažemo i nastojaćemo da masovnije takmičenje započnemo pobedom i izborimo plasman u osminu finala. Naravno, u Kupu su iznenađenja uvek moguća, prošle godine smo u šesnaestini finala poraženi od Travnika na svom terenu tako da sada treba da budemo oprezni i na svom nivou, jednog premijerligaša – rekao je na kraju Slobodan Starčević, strateg Krupljana.

Sportski Žurnal

 

Slobodan Starčević