XS
SM
MD
LG
20.09.2017 Administrator DC

A od opštine oprema

U sportskoj dvorani Višegrad večeras je za oko 400 sportista dodijeljena sportska oprema, koju je obezbijedila opština Višegrad.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su sredstva obezbijeđena iz budžetske rezerve.

„Opština će nastaviti da pomaže sve sportiste, jer to treba da bude naša obaveza. Mi moramo mladost da izvučemo iz kladionica i sa ulice i da ih dovedemo u što većem broju na sportske terene“, dodao je Đurević.

On je istakao da se mladim ljudima pomaže i na drugi način, te da je ovo samo jedan od vidova pomoći, koja treba da pokaže da opština brine o mladim ljudima.

Predsjednik Škole fudbala „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da sve što pomaže razvoj sporta mnogo znači.

„Danas je 87 dječaka dobilo opremu i to je veliki poduhvat načelnika opštine. Djeca su veoma srećna jer su jednobrazni i među njima nije bilo razlike“, dodao je Govedarica.

On je istakao da je ovo nagrada za sve sportiste, te pohvalio opštinu koja pomaže na različite načine.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Drina He“ Nikola Pavlović zahvalio je opštini za donaciju, te istakao da ova pomoć mnogo znači.

„Naših 57 članova dobilo je trenerke. Ovo nam mnogo znači, jer nismo imali sredstava da izdvojimo za opremu. Zahvaljujem načelniku za sve što čini u našoj opštini, a posebno u razvoju sporta. Na ovaj način ćemo djecu usmjeriti na pravi put“, dodao je Pavlović.

Predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina rekao je da je ovaj klub, dolaskom nove vlasti doživio da rad Rukometnog kluba bude izjednačen sa svim sportskim klubovima.

„Prvi put da imamo izvrsnu akciju, koja je pokazala kako se mogu obradovati sportisti i stvoriti normalni uslovi za razvoj sporta“, dodao je Guzina.

Potpredsjednik Ronilačkog kluba „Višegrad“ Bratislav Antić zahvalio je za donaciju u iznosu od 3.000 KM koja će klubu služiti za nabavku opreme.

„Oprema je veoma bitna, kako bi počeli sa kursevima ronjenja, a ubrzo će Višegrad imati prve ronioce na području naše opštine“, dodao je Antić.