XS
SM
MD
LG

Olimpik protutnjao kroz Vrapčiće

Share Tweet Share Share Fudbaleri Olimpika po drugi put u sezoni pobijedili su u Vrapčićima ekipu Veleža i tako obezbijedili plasman u osminu finala Kupa BiH. Bilo je 1:3.

U sedmoj minuti utakmice Brandao je ukrao loptu i dodao do Ćosića, ali njegov udarac odlazi pored gola. Pet minuta kasnije Vasić šutira sa tridesetak metara, no lopta odlazi preko gola Olimpika.

Ćosić je u 23. minuti imao dobru šansu, ali je nije iskoristio da bi dvije minute kasnije u jeku napada Rođenih Olimpik poveo. Strijelac za vodstvo Olimpika je bio Nedim Oglečevac koji je pogodio poslije greške Doljančića. Šest minuta kasnije Panesso dobro šutira, ali Bandović brani da bi u 36. Velež imao stopostotnu šansu. Brandao je šutirao, no igrači Olimpika su izbacili loptu sa gol linije. Velež je ponovo zaprijetio u 40. minuti preko Brandaa, ali je njegov udarac odbranio Bandović da bi Rođeni izjednačili u 44. minuti susreta preko Panessa.

Olimpik je ponovo došao u vodstvo u 60. minuti utakmice kada je nakon brze kontre Jusić sjajno iznio loptu i uposlio Mahovića koji dovodi Vukove u vodstvo. Gosti su nakon postignutog gola čuvali prednost, a Velež nije uspio doći do igre kao prije gola, te je Olimpik do kraja postigao još jedan pogodak preko Vidovića i obezbijedio plasman dalje.

Vrijedi spomenuti da je Ibro Rahimić trener Veleža odstranjen sa klupe zbog prigovora u 90. minuti, a osim njegovog isključenja, navijači Veleža su imali manji sukob sa zaštitarima.

Velež-Olimpik 1:3 (Panesso 44'; Oglečevac 25', Mahović 60', Vidović 90')

Velež: Abdihodžić, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Brandao, Vasić, Isić, Imamović, Panesso, Doljančić, Kuduzović.

Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Muminović, Oglečevac, Zeba, Kovač, Rastoder, Sadiković, Čizmić

 

Foto/Adnan Demić