XS
SM
MD
LG

Penali odlučili: Mladost izbacila Sarajevo iz Kupa

Mladost DK - Sarajevo Foto/Sport1

Ekipa Mladosti nakon penala bila je bolja od Sarajeva u derbiju 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine

Ekipa Husrefa Musemića bolje je otvorila meč te na samom početku imala dva kornera, da bi prvu opasnu situaciju gledaoci na stadionu vidjeli ispred gola Pavlovića koji je odlično reagovao ispred Regoja i spasio svoj gol. Nakontoga, Šišić je imao priliku, ali Pavlović je opet dobro reagovao.

Uslijedio je nešto mirniji period utakmice, da bi u 12. minuti Lelić šutirao s 20-ak metara, ali Velić odličnom odbranom zaustavlja njegov udarac. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Abid Mujagić, međutim ofanzivac Mladosti u situaciji jedan na jedan s Pavlovićem šutirao je pored gola.

Nakon toga, Sarajevo je imalo dvije odlične prilike. Prvo je Lelić u 24. minuti prevario Isakovića, te šutirao malo pored gola domaćih, da bi u 27. minuti Mihojević nakon ubačaja iz kornera također šutirao pored gola. Finiš prvog poluvremena pripao je ekipi Edisa Mulalića. Prvo je Lazić odlično šutirao, a Ivetić na gol-liniji izblokirao udarac, da bi u 45. minuti Mišić pogodio stativu golmana Pavlovića.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme počelo je opreznom igrom i jedne i druge ekipe. Trener Bordo ekipe Husref Musemić već na poluvremenu napravio je izmjenu, a umjesto agilnost Lelića u igru je ušao Amar Rahmanović. Gledaoci na tribinama u drugom poluvremenu vidjeli su oštru igru ekipe Mladosti, a na pravu pravu priliku čekalo se sve do 64. minute kada Stanojević šuta s vrha 16 metara, ali lopta odlazi tik pored stative golmana Velića. Minutu nakon toga, Arežina je nakon slobodnog udarca loptu poslao pored gola, a seriju udaraca van okvira gola nastavio je i Lazić u 68. minuti.

Uslijedio je opet mirniji tempo igre iz čega je Sarajevo pokušalo stići do pobjede, a posao im je olakšao MUjagić u 84. minuti kada je zbog drugog žutog kartona ranije morao pod tuš. Ipak, ekipa Husrefa Musemića nije uspjela postići pogodak, pa se pobjednik derbija 1/16 finala Kupa BiH morao sačekati nakon izvođenja penala.

Prvi je šutirao Velksovski koji je pogodio za vodstvo Sarajeva, da bi nakon njega Dilaver šutirao pored gola. U drugoj seriji Ahmetović je promašio penal za Bordo ekipu, dok je Vazda na drugoj strani postigao gol za poravnanje.

U trećoj seriji Hadžić i Benović bili su sigurni, dok je četvrtu seriju pogotkom otvorio Bekić. Na drugoj strani bio je siguran i Mišić. Sarić je u petoj seriji promašio penal, a heroj domaćih bio je Adnan Sečerović.