XS
SM
MD
LG

Minimalna pobjeda Željezničara za prolaz u osminu finala

Foto/Armin Herić/FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara savladali su sa 1:0 Metalege u gostima i plasirali se u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar je poveo iz prve prave prilike na utakmici i to u trećoj minuti susreta preko Asima Zeca koji je domaćeg golmana Ramića matirao preciznim prizemnim udarcem sa dvadesetak metara.

Šest minuta kasnije Zakarić je probio po desnoj strani i ubacio u sredinu, ali Zec je šutirao preko gola. U 11. minuti Željo ponovo prijeti. Zec je ubacio, Zakarić je bio sam na pet metera, ali ga je lopta preletila da bi u nastavku akcije zaprijetio i Metalleghe preko Kukavice koji je šutirao iskosa sa desne strane po zemlji, no Fejzić je odbranio njegov udarac.

Četiri minute kasnije pokušao je i Hota, ali je Fejzić siguran. U 22. minuti susreta odlična šansa za Metalleghe. Poslije ubačaja Alispahića, Handžić je bio u dobroj situaciji, no Projić ga je izblokirao. Nakon toga ponovo je zaprijetio Handžić, ali je Fejzić siguran.

Igrala se 27. minuta susreta kada je poslije ubačaja Stevanovića lopta prošla sve igrače i došla do Dženisa Beganovića koji je bio usamljen na drugoj strani, no lopta je stala u blato i golman Ramić je pokupio. Pljevljak je izblokiran u 40. minuti susreta, a četiri minute kasnije šutirao je i Kovač, no ostalo je 0:1, te je Željo sa minimalnom prednosti otišao na odmor.

U 48. minuti Kukavica je uhvatio volej sa 30 metara, a opasnosti po gol Fejzića nije bilo da bi deset minuta kasnije pokušao i rezervista Tankuljić, no ostalo je 0:1 za goste. Beganović je pokušao u 65. minuti susreta, ali je Ramić bio siguran baš kao ni tri minute kasnije kada je zaustavio Ramovića koji je izašao jedan na jedan na golmana domaćeg sastava.

Pljevljak je u 74. minuti pokušao zaprijetiti Fejziću, ali je bio neprecizan, a tri minute kasnije Žerić i Zec su istrčali sjajnu kontru, a ovaj drugi je pokušao lobovati golmana Ramića koji mu je uhvatio loptu. U 82. velika šansa za goste je otišla u nepovrat. Žerić je bio usamljen u kaznenom prostoru domaćih, no umjesto da šutirao, on je pokušao uposliti nekog od svojih saigrača i dobra prilika je propala. 

Do kraja nije bilo šansi, te je ostalo 0:1 za Željezničar. 

Metalleghe-Željezničar 0:1
Stadion: Mračaj.
Gledalaca: 500.
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška).
Žuti kartoni: Goloman, Kukavica, Hota, Handžić (Metalleghe), Zeba, Projić, Beganović, Hajdarević (Željezničar). Strijelci: 0:1 Zec (3).

Metalleghe: Ramić, Goloman, Pljevljak, Hota (87. Jurević), Smajić, Alispahić, Handžić, Kovač, Samardžić (55. Tankuljić), Kukavica, Fejzić.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Graovac, Osmanković, Projić, Hajdarević, Hasanović, Zakarić (57. Zeba), Zec (79. Mujagić), Beganović (74. Žerić) i Ramović.