XS
SM
MD
LG

Slavija poražena od federalnog drugoligaša Svatovca

Fudbaleri Slavije doživjeli su poraz u meču šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Od ekipe iz Istočnog Sarajeva bolji je bio drugoligaš Federacije BiH, Svatovac iz Poljica, nakon boljeg izvođenja penala.

Svatovac je bio bolji rival na terenu. Tokom prvog poluvremena imali su dvije stopostotne prilike, ali nisu uspjeli da ih realizuju, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Bolju igru Svatovac uspjeva da kruniše u 73. minutu. Mirza Halilagić je imao dobru priliku, ali golman Butorović je izbacio loptu u korner. Nakon kornera, najbolje se u kaznenom prostoru snašao Nevres Okačić i pogodio za 1:0.

Slavija je uspjela da se vrati u meč u 85. minutu. Strijelac je bio Slađan Antić, i on je poveo Slaviju ka jedanaestercima.  Pred sami odlazak u penale, ipak, Svatovac, umalo da dođe do pobjede u regularnom toku, no njihov gol je poništen zbog ofsajda. Uzalud su bili protesti domaćih i gotovo 1000 gledalaca na stadionu Krušici, no sudijska je bila posljednja.

U penalima, domaći ipak uspjevaju da dođu do pobjede. U prve dvije serije sigurni su bili Adel Demirović i Edin Mušić na jednoj, odnosno Nemanja Pušara i Amar Prutina na drugoj strani.

U trećoj seriji pogađa Junuzović, a strijelac jedinog pogotka za Slaviju u regularnom dijelu, Slađan Antić, ne uspjeva da realizuje penal. To u četvrtoj seriji rade Saburović i Dino Hasković, te pred posljednju seriju Svatovac ima penal za pobjedu. No, Benjamin Berbić u njoj promašuje udarac, a Goran Popović pogađa za Slaviju.

Što nisu tada uradili, jesu u šestoj seriji. Za domaće pogađa Alem Hodžić, a za Slaviju promašuje Marko Marković, za veliki trijumf Svatovca koji je i samim ulaskom u glavnu rundu napravio veliki uspjeh, a izbacivanjem Slavije su sigurno premašili sva svoja očekivanja.

SVATOVAC – SLAVIJA 1:1 (0:0) pen 6:5
Stadion Krušici, Poljice
Gledalaca: 1000
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Strijelci: Okačić (Svatovac) 73, Antić (Slavija) 85
Žuti kartoni:  Okačić , Hodžić(Svatovac) Prutina, Antić, Marković, N.Pušara, Butorović (Slavija)
Crveni karton: Nevres Okačić (Svatovac) po završetku susreta

Svatovac: Ad.Hodžić, Mehić (od 64. Saburović), Okačić, Halilagić (od 81. Al.Hodžić), Demirović, Mušić, Imamović, Nurić, Hrbat (od 69. Junuzović), Berbić, Nukić 

Slavija: Butorović, Cicović, N.Pušara, Stojanović (od 75. Divjan), Berjan (od 48. Tanaka), Popovac (od 50. Babić), Marković, Prutina, Hasković, Antić, Popović