XS
SM
MD
LG

Zvijezda sija iznad Bosne

Fudbaleri Zvijezde 09 slavili su sigurnu pobjedu protiv Bosne iz Visokog rezultatom 2:0 i ostvarili plasman u osminu finala Kupa BiH.

Tim iz Etno sela “Stanišići” do vođstva je stigao već u prvom minutu, kada je odlično po desnoj strani prošao Huseinbašić i ubacio loptu u šesnaesterac, a Vučić glavom sa sedam metara matirao gostujućeg golmana Bekana. Četiri minuta kasnije Huseinbašić je još jednom idealno uposlio svoje saigrače, međutim Mahmutovićev udarac sa ivice peterca Bekan je krajnjim naporom zaustavio. Golman Bosne se istakao i u 7. minutu kada je nakon kornera odbranio udarac Mazićev udarac glavom. Gosti su prvi put zaprijetili u 9. minutu prko Mujića, koji je šutirao sa desetak metara preko gola. Dvije prilike u 16. i 18. minutu za domaće nije iskoristio Huseinbašić, koji je oba puta šutirao preko gola. Domaći tim je udvostručio vođstvo u 27. minutu. Nakon kornera lopta je došla do Mazića koji je šutirao sa desetak metara, ali je njgov udarac izblokiran, što je iskoristio Mahmutović i sa desetak metara poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana.

U poslednjih petnaestak minuta gosti su preuzeli inicijativu, međutim Hrelja i Mujić nisu bili precizni, pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za domaći tim. U nastavku je Mujić prvi zaprijetio domaćem golu, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla iznad prečke. U 63. minutu korner je izveo Tripković, a Stanić volej udarcem šutirao prema gostujućem golu, međutim Bekan je bio na mjestu. Do kraja utakmice gosti su zaprijetili preko Hodžića i Mujića, ali promjene rezultata nije bilo.

Tekst i foto FK Zvijezda 09