XS
SM
MD
LG

Bilećanke u Obudovcu

Ovog vikenda startuje nova sezona u Prvoj ligi RS u odbojci za žene. Odbojkašice Hercegovca sezonu počinju u subotu od 16,00 časova gostovanjem u Obudovcu, ekipi Crvene zvijezde. 

Kao i svake godine OK Hercegovac se suočava sa promijenama na kraju takmičarske sezone. Ekipu napuštaju one najiskusnije, a to su srednjoškolke koji odlaze na fakultet, pa se ekipa uvijek pravi ispočetka. 

Tako i ove godine, ekipu su napustile: kapiten Anđela Biberdžić, libero Marija Dutina i Jovana Biberdžić, koja će karijeru nastaviti u brčanskom Bimal-Jedinstvu.

Mlade i talentovane odbojkašice Hercegovca su sa pripremama za novu sezonu počele već u julu, a u odnosu na prethodnu sezonu još nekoliko mlađih igračica je uključeno u seniorski pogon. 

Ekipa Hercegovca odlično je odradila pripreme, a u pripremnom periodu je odigrala nekoliko utakmica u Podgorici i Trebinju, gdje su ostvarene sve pobjede.

Ove sezone OK Hercegovac će biti najmlađa ekipa u ligi, a zanimljivo je da nijedna igračica nije punoljetna, sve su mlađe od 18 godina.

U ovogodišnjoj odbojkaškoj Prvoj ligi RS takmičiće se 10 ekipa. Najbolje četiri ekipe ostraviće plasman u plej-of, nakon koga ćemo dobiti prvaka RS, koji će ostvariti plasman u Premijer ligu BiH.

Posljednjoplasirana ekipa gubi status prvoligaša, dok pretposljednja igra Plej-aut (razigravanje) sa drugoligašima za opstanak,piše bilecasport.blog.rs

 

Hercegovac Bileća / Foto: bilecasport.blog.rs