XS
SM
MD
LG

Majdov: Odlični borci dolaze na Serbia open

Foto/ Judoinside/ Stanislaw Michalowski

Tradicionalno krajem meseca septembra Beograd postaje epicentar džudo sporta u Evropi. Ove godine u sportskoj hali Aleksandar Nikolić, 23 i 24. septembra biće održan Svetski kup u džudou za seniore i seniorke.

Takmičenje pod nazivom“ Evropski džudo open za muškarce i žene“ održava se u organizaciji Džudo saveza Srbije i Džudo kluba Crvena zvezda a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i grada Beograda.

Koliko je teško izboriti se za mesto na planetarnoj džudo mapi svedoči i svetski šampion Nemanja Majdov, koji s oduševljenjem očekuje deseto jubilarno međunarodno takmičenje u prestonici.

"Godina rada i truda Ivana Todorova predsednika Džudo saveza Srbije kao i svih u našoj organizaciji pokazale su se kao dobitna kombinacija jer ćemo ovog vikenda u Sportskoj hali Aleksandar Nikolić ugostiti više od 300 takmičara sa svih kontinenata. Veliku zahvalnost dugujemo pre svega državi i gradu koji su uvek bili uz nas, Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu. Uz njihovu pomoć i podršku Džudo savez Srbije uspeo je da bude stalna tačka na džudo mapi, jer je ovo je prvi put da smo domaćini Svetskog kupa, takmičenje koje je u vrhu takmičenja pod okriljem IJF i EJU", rekao je Nemanja Majdov, svetski šampion, reprezentativac Srbije i prvotimac DŽK Crvena zvezda.

Vrhunski džudo tokom dva takmičarska dana u sportskoj hali Aleksandar Nikolić, šampion sveta posmatraće sa tribina.

"Predstojeće dane iskoristiću da u džudou uživam ali kao gledalac. Raduje me da će u Beogradu biti odlični borci a moji drugovi iz reprezentacije biće u prilici da odmere snage sa najboljima što je izuzetno važno jer samo na taj način mogu steći preko potrebno iskustvo. Srpski džudo beleži vrhunske rezultate a naše je da nastavimo da radimo i da na najbolji način kao i do sada predstavljamo našu Srbiju u svetu". zaključio je Nemanja Majdov.

Preuzeto od Sport klub