XS
SM
MD
LG

Dodik ugostio Majdova u Istočnom Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ugostio je danas svjetskog šampiona, Nemanju Majdova i njegovu porodicu, u Istočnom Sarajevu.

Ovom prilikom predsjednik Republike Srpske je istakao da se Nemanja Majdov zajedno sa bratom Stefanom, ocem i trenerom Ljubišom, mogao i ranije požaliti u kakvim uslovima treniraju, ali da to nije bio slučaj i da su oni to sve priručno uradili, a kako su to uradili sada čitav svijet zna.

- Oni su mogli prije dvije-tri godine da počnu da se žale kako nemaju dvoranu, nemaju uslove, kako nemaju savremenu teretanu, ali oni su to sve priručno učinili u radu i sve se vidjelo u Budimpešti i to sada cijela nacija zna. Meni je posebno zadovoljstvo, prije svega, što ih ja znam, i zato što će naše lično prijateljstvo dodatno jačati, rekao je predsjednik Republike Srpske, te dodao:

- Želim još jednom da čestitam veliki uspjeh koji je ostvario i na ambiciji koju on gradi, jer koliko sam shvatio iz našeg prethodnog susreta, sada je najvažnija Olimpijada na kojoj će ponovo osvojiti medalju i to je nešto što će nas obradovati. Mislim da će uslovi za njegov put kroz dalje takmičenje biti daleko bolji nego što je to bio slučaj do sada.

Nemanja Majdov se zahvalio na podršci koju ima od predsjednika Republike Srpske, koja je poznata još od ranije.

 - Zahvalan sam predsjedniku još od prije Svjetskog prvenstva, jer mi je davao podršku kad god mi je bila potrebna, a posebno sada, nakon Svjetskog prvenstva, kada za cilj imamo Olimpijske igre u Tokiju i zlatnu medalju, rekao je Nemanja Majdov.

Ovom prilikom Nemanja je Miloradu Dodiku uručio sliku nastalu prošle godine na Evropskom prvenstvu sa šalom Republike Srpske.

Podsjećamo, ovo je drugi sastanak svjetskog šampiona sa predsjednikom Republike Srpske nakon osvajanja svjetske titule, a tokom prvog Dodik je obećao novčanu nagradu i njemu i Džudo klubu "Randori".