XS
SM
MD
LG

Da li je trener Zlatko Jelisavac počeo da halucinira?

U Fudbalskom klubu Rudar Prijedor se nešto čudnovato događa, što se da primjetiti i „golim okom“ na terenu, a posljednjih dana nastao je sport na relaciji trener Zlatko Jelisavac – štoper Novica Petrović-

Poslije trećeg žutog kartona koji je zaradio na utakmici u Gradišci protiv Kozare štoper Rudar Prijedora Novica Petrović je doživio sportsko i ljudsko poniženje, jer ga je trener Zlatko Jelisavac optužio da je karton dobio namjerno, da ne bi igrao u sljedećem kolu protiv Slavije. Trener Jelisavac je išao i dalje do te mjere da je udario na ličnost ovog izuzetnog fudbalera i čovjeka, optuživši ga da radi za Zvijezdu 09, jedinog konkurenta „rudarima“ u borbi za titulu i plasman u Premijer ligu BiH?! Svi u svlačionici su, kažu očevidci, ostali zatečeni i zaprepašćeni neprofesionalnom istupu trenera Jelisavca. Poniziti takvog igrača i čovjeka pred svim igračima je krajnji cinizam trenera.

Novica  Petrović je u prošloj sezoni, prema stavu svih novinara i izvještača bio najbolji i najstandardniji prvotimac Rudar Prijedora. Na svakoj utakmici se davao 120 odsto, da bi Rudar Prijedor ostvario što bolji rezultat. Od dolaska u Prijedor pokazao je kako se brane boje kluba. Sticao se utisak kao da je ponikao u Rudar Prijedoru i srce je ostavljao na terenu.

Šta je u pitanju i koji su stvarni razlozi obrušavanja trenera Jelisavca na igrača Petrovića i pogrešnim metodama građenja stručnog autoriteta zna samo stručnjak iz Novog Grada. Tek, ostaje konstatacija, Novica Petrović je ostao jedini igrač Rudar Prijedora kojeg nije doveo trener Zlatko Jelisavac. Svi igrači koji su u prošloj sezoni nastupali za prijedorskog prvoligaša, a koje nije doveo Jelisavac, bili su pod mobingom trenera i morali su da potraže novu sredinu. Ostao je jedino Petrović, koji je, očigledno, sada došao na red da se trener obračuna i sa njim, da ga odstrani iz ekipe i podnese disciplinsku prijavu protiv njega.

Jelisavca je uhvatila neka čudna panika i počeo je da vuče nerezonske poteze. Kako naš portal saznaje nazvao je Petrovića i rekao mu da prihvati disciplinsku prijavu koju je „složio“ protiv njega, kako bi mu klupska Disciplinska komisija odredila najmanju moguću kaznu, a da se dalje ne bi dizala frka. Po svaku cijenu Jelisavac je u prethodnom periodu pokušao da dođe do informacije koliko je vrijedan ugovor svakog igrača, a samim tim i Novice Petrovića koji mu nije htio to da kaže. Od tada je krenuo animozitet trenera prema ovog igraču.

Da li to Zlatko Jelisavac zaboravlja, svjesno, da upravo zahvaljujući njemu ekipa nema ni glavu, ni rep“, da igra izuzetno loše, bez određene formacijske postave, pa se mnogi bolji poznavaoci fudbala pitaju na kojoj mu poziciji igraju pojedini fudbaleri. Ljetos je u klub doveo igrače koja su angažovani kao pojačanja, a danas mu nezasluženo griju klupu (Ranko Dekić). U njegovoj koncepciji bez koncepcije dobre igre prestali su da pokazuju Draško Lolić, Milan Šakić i Stefan Gavranović.

Već smo pisali da trener Zlatko Jelisavac nema autoritet u svlačionici, što se potvrdilo i u ovom slučaju, jer je Novica Petrović kao igrač i drug veoma omiljen kod ostalih saigrača. Trener je očito počeo da halucinira jer je svjestan da je u prošloj sezoni, najvejrovatnije, dostigao svoj trenerski i stručni limit i da ne može da ispunini zacrtani cilj koji je pred njega postavio Upravni odbor kluba, a glasi – titula i povratak u Premijer ligu BiH.

Nadamo se da griješimo, ali prema svemu onome do sada viđenom, plašimo se da je Rudar Prijedor u takmičarskom dijelu, pod komandom Zlatka Jelisavca greškom ubacio u rikverc, iako su sve oči uprte kroz prednju šferšajbnu.

Šta bi se dogodilo da na takav način jedan demper u Omarskoj završi u rudnoj provaliji?

Devet decenija ugleda, renomea i istorije nije za potcjenjivanje, baš kao što nijedan pojedinac ne može, niti smije da ukalja sve to i izdigne se iznad kluba čiju su istoriju ispasele mnoge generacije igrača, trenera, sportskih radnika, funkcionera i navijača.

Prijedor je sredina u kojoj se fudbal i te kako odlično razumije i ljubitelji ovog sporta znaju da ga gledaju, analizirajućim karakterom.

prijedor24h.com/Ranko ŠIJAN

 

Zlatko Jelisavac


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14