XS
SM
MD
LG

Anastasija Grbić i Ognjen Glišić bronzani na Svjetskom kupu

Dvoje reprezentativaca Republike Srpske na Svjetskom kupu za nade (U15) u džiu džicuu, Anastasija Grbić i Ognjen Glišić, okitili su se bronzanim medaljama.

Na takmičenju u Podgorici koje se održava istovremeno kada i Balkansko prvenstvo oni su uspjeli da dođu do medalje u kategorijama do 44 kilograma, odnosno do 55 kilograma.

Anastasija je do bronze morala pobijedi reprezentativku Rumunije i Poljske, a zatim je u polufinalu poražena od reprezentativke Rusije. Otišla je u repesaž gdje je savladala domaću predstavnicu u borbi za bronzu.

Ognjen Glišić nije najbolje krenuo. Poražen je od Poljaka u prvom kolu, ali je onda u repesažu počistio konkurenciju, savladao Rusa, Rumuna, Grka, Holanđanina i u meču za bronzu još jednog Rumuna za veliki uspjeh u svojoj karijeri.

Ostali predstavnici nisu bili takvog uspjeha, neki objektivno slabiji od rivala, neki u nemilosti sudija, neki svojim greškama u finišu borbi, tako da prvi dan u Podgorici Republika Srpska završava sa dvije medalje, a nema sumnje da će sutra i prekosutra kada je na rasporedu Balkansko prvenstvo osvojiti još neko odličje.

Anastasija Grbić

Ognjen Glišić