XS
SM
MD
LG

Radosav Aleksić: Odlučivaće mnogo faktora

Pobedom (4:0) u Grudama protiv istoimenog drugoligaša Federacije BiH fudbaleri Krupe u „šarenom“ sastavu su izborili plasman u osminu finala i nastaviće bitisanje u masovnijem takmičenju. Tako su izabranici trenera Slobodana Starčevića napravili dobar uvod za nedeljni lokalni derbi protiv Borca (15.30 časova).

Kao što je poznato Grad Banjaluka, posle Prve lige Republike Srpske, prvi put u istoriji ima dva fudbalska kluba u elitnom rangu takmičenja BiH u kojem će igrati jedan protiv drugog. U taboru premijerligaša iz kanjona Vrbasa preovladava optimizam pred susret s crveno-plavima, pogotovo što bodovi u ovoj utakmici imaju veliku vrednost u borbi za plasman u plej-of.

-U Grudama smo odradili rutinski posao, pokazali da smo kvalitetniji i opravdali smo ulogu favorita. Kadaje u pitanju susret protiv Borca biće to mnogo zahtevnija i teža utakmica, mnoge stvari će da odlučuju, možda i jedan trenutak inspiracije pojedinca, mnogo faktora biće uključeno. Ono što je važno je to da mi u ovaj meč uđemo bistre glave i čvrstih nogu, jer će o pobedniku nijanse da odlučuju – istakao je defanzivac Krupe Radosav Aleksić.

Već sada u Gradu na Vrbasu vlada velika euforija pred utakmicu Krupa – Borac, a očekuje se da moderno sportsko zdanje u Krupi na Vrbasu u nedelju, bez obzira na TV prenos (BHT1), bude ispunjeno do poslednjeg mesta.

-Lepo je igrati pred punim tribinama, to je motiv za svakog igrača. Naša želja je da sa što manjim tenzijama na terenu uđemo u utakmicu i nadigravamo se sa ekipom koja ima iste ambicije kao i mi, a to je plasman među prvih šest ekipa posle 22. kola. Za nas je ovo derbi, ali ćemo pokušati da shvatimo susret samo kao još jedan u nizu koje igramo u ostvarivanju našeg krajnjeg cilja. Borac ima svoje adute i želje, a mi smo tu da ih izbijemo i pokvarimo, odnosno ispunimo naša očekivanja – jasan je i optimističan Radosav Aleksić.

Stručni štab Krupljana u ovoj utakmici neće moći da računa na mladog reprezentativca BiH Ajdina Redžića koji je duže vremena povređen, dok su svi ostali prvotimci spremni za duel sa Banjalučanima.

Buco Ilić: Istorijska utakmica

O duelu protiv Borca Dragomir Buco Ilić član Upravnog odbora Krupe zadužen za takmičarski sektor je istakao:

-Biće to istorijska utakmica za nas. Velika čast je za FK Krupa što će u elitnom rangu takmičenja ugostiti Borac, najveći i najslavniji klub Republike Srpske i jedan od vodećih u BiH. Očekujemo istinski fudbalski spektakl u našem malom mestu, ponosni smo što ćemo ispisati nove stranice naše klupske istorije. Do sada smo gostili sarajevske večite rivale, hercegovačke klubove i nijedan jedini problem nije bio, verujemo da će tako da bude i u nedelju. Biće ovo fudbalski praznik Banjaluke i Republike Srpske.

Sportski Žurnal

Radosav Aleksić


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8