XS
SM
MD
LG

PLS: Novi Pazar - Radnički 1923 0:1

I sa trećeg ovosezonskog gostovanja u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 vraćaju se pevajući. Nakon Gornjeg Milanovca i Jagodine, Kragujevčani su tri boda doneli i iz Novog Pazara, pošto su u derbi meču 6. kola savladali istoimenog domaćina pogotkom Nenada Đurđevića u 85. minutu.

Foto: facebook.com/fknovipazar

Baš kao što se i očekivalo, bila je ovo jedna tvrda, takmičarska utakmica sa dobrim tempom, koju je odlučio jedan detalj. Domaćin je od starta pokušavao da nametne svoj ritam igre, ali su se Kragujevčani dobro i organizovano branili, vrebajući svaku priliku da ugroze gol svog rivala. U tome su i uspeli u finišu utakmice, kada je Đurđević udarcem sa dvadesetak metara savladao domaćeg čuvara mreže Koča.

Trener Radničkog 1923 Slaviša Kovačević na ovoj utakmici nije mogao da računa na Ivkovića i Vidovića, pa su njihova mesta u timu zauzeli mladi Maksimović i štoper Marković, koji je zajedno sa Nedovićem igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Takođe, napravljena je rokada i na golu kragujevačkog tima, pa je šansu umesto doskora standardnog Raičevića dobio Spasoje Stefanović, momak koji je ovoga leta pojačao ekipu sa „Čika Dače“.

GOL MAŠINA: Nenad Đurđević

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je pred golom Radničkog u 4. minutu, kada je agilni Denis Ristov prihvatio loptu u kaznenom prostoru gostiju, zatim se lepom varkom oslobodio svog čuvara i uputio oštru loptu ka petercu, gde je odbrana kragujevačkog tima pravovremeno reagovala.

Već u 8. minutu usledila je nova opasnost po gol Kragujevčana. Iskusni Kecap je proturio loptu do Stepanovića, koji se našao „oči u oči“ sa golmanom Radničkog Stefanovićem, ali je umesto udarca na gol fudbaler Novog Pazara neshvatljivo pokušao da asistira nekom od svojih saigrača, što se pokazalo kao pogrešan potez.

Nekoliko minuta kasnije golman Novog Pazara Jasmin Koč je u želji da spreči Vićentijevića da dođe do lopte intervenisao van granica kaznenog prostora, pa je sudija Čolović dosudio indirektan udarac za goste iz Kragujevca koji je loše izveo Varjačić.

U 16. minutu Arifović je iz kornera gađao prvu stativu, gde je lopta iznenadila Ristova, koji nije uspeo adekvatno da odreaguje. Desetak minuta kasnije nonšalanciju štopera Novog Pazara Stefana Markovića umalo je kaznio Vićentijević.

Igrao se 30. minut kada su defanzivci Radničkog najpre izblokirali pokušaj Vučetića, a potom i Stepanovića, da bi u 42. minutu na drugoj strani golman Koč zaustavio udarce Maksimovića i Đurđevića, tako da se na odmor otišlo bez golova.

Tek što se lopta zakotrljala u nastavku susreta, domaćin je propustio odličnu priliku da dođe do prednosti, kada je nakon centaršuta Arifovića, Denis Ristov šutirao glavom sa nekih pet metara, ali je lopta pogodila golmana kragujevačkog tima Spasoja Stefanovića.

Nekoliko trenutaka kasnije Đurđević se iznenada našao u izglednoj poziciji da ugrozi golmana Koča, ali je otišao isuviše iskosa. U 57. minutu Dragačević se ubacio po levoj strani iz drugog plana i šutirao van okvira gola.

U 59. minutu Stepanović se još jednom našao sam ispred golmana Radničkog, ovaj put je odlučio da uputi direktan udarac na gol, međutim, Stefanović je pravovremeno izašao, skratio ugao i „ušao u šut“ ofanzivcu domaćeg tima. Pokušao je nakon toga i Kecap glavom, isuviše slabo.

Možda i najbolju priliku da dođu do prednosti fudbaleri Novog Pazara propustili su u 73. minutu, kada je Arifović uputio centaršut sa desne strane, a rezervista Jovanović sa svega 2-3 metra tukao glavom pod prečku, ali je Stefanović sjajno reagovao i efektnom paradom izbacio loptu preko prečke.

Samo pet minuta kasnije domaći su mogli biti kažnjeni za ovaj promašaj. Šubert je pogrešio, Vićentijević presekao poprečni pas i glavom uposlio brznogog Maksimovića koji se našao sam pred golmanom Kočom, a onda sa jedanaest metara šutirao preko gola.

Ipak, ono što Maksimoviću nije pošlo za nogom u ovoj situaciji, uradio je Đurđević u 85. minutu, kada je uputio udarac sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od odbrambenih fudbalera Novog Pazara, prevarila Koča i završila u mreži.

Bio je to, isposataviće se, pogodak koji je rešio pitanje pobednika ovog susreta. Doduše, u sudijskoj nadoknadi vremena Amani je propustio sjajnu priliku da potvrdi pobedu svog tima, pošto je sa nekih 4-5 metara prebacio gol.

Napomenimo i to da je strelac pobedničkog gola Nenad Đurđević morao nešto ranije u svlačionicu, pošto je u samom finišu utakmice dobio drugi žuti karton, tako da nažalost neće biti u kombinaciji za narednu utakmicu sa TSC-om na „Čika Dači“.

NOVI PAZAR – RADNIČKI 1923  0:1 (0:0)

Gradski stadion u Novom Pazaru
Sudija: Dragan Čolović (Raška)
Pomoćnici: Milan Pešović (Kraljevo), Milan Pašajlić (Raška)
Strelac: Đurđević u 85. minutu za Radnički 1923
Žuti kartoni: Ristov, Ragipović (Novi Pazar), Varjačić, Živanović (Radnički 1923)
Crveni karton: Đurđević (Radnički 1923) u 88. minutu

NOVI PAZAR: Koč, Đorđević, Šubert, Ragipović, Vučetić, Kecap (od 67. Jovanović), Marković, Stepanović (od 77. Simić), Ristov, Arifović, Vukomanović (od 88. Bihorac).

RADNIČKI 1923: Stefanović, Varjačić, Dragačević, Ilić, Petrović, Marković (od 61. Miljuš), Nedović, Vićentijević (od 88. Živanović), Đurđević, Amani, Maksimović (od 84. Gavrović).

Ovim trijumfom fudbaleri Radničkog 1923 ponovo su se vratili u sam vrh tabele i sa dvanaest sakupljenih bodova trenutno dele prvo mesto na tabeli, zajedno sa vranjskim Dinamom i ekipom Sinđelića.

Ekipa trenera Kovačevića je pobedom u Novom Pazaru popravila utisak nakon prošlonedeljnog poraza od Sinđelića na „Čika Dači“, ali i stekla neophodno samopouzdanje pred naredne dve veoma važne utakmice na svom terenu, najpre protiv TSC-a, a potom i sa Teleoptikom.

Upravo je naredni rival Kragujevčana, ekipa TSC-a, juče u Bačkoj Topoli deklasirala Bežaniju sa 4:0 i napravila ozbiljnu uvertiru pred gostovanje na „Čika Dači“ idućeg vikenda.

U danas odigranim mečevima 6. kola postignuti su sledeći rezultati: ČSK Pivara – Sloboda 3:1, Budućnost – Radnički 3:1, Sinđelić – Teleoptik 0:0 i Jagodina – Inđija 0:0. Od 19 časova sastaju se Metalac i Temnić 1924, a sutra igraju Dinamo iz Vranja i Proleter.