XS
SM
MD
LG

Bledo izdanje Radničkog

Osvojio je večeras Radnički na svom terenu tri boda, ili tačnije “izvukao”, zahvaljujući Pavkovu, koji je bio precizan iz penala I Stojanoviću, nad kojim je prekršaj napravljen.

Na samom startu utakmice situacija koja se retko viđa na fudbalskim terenima. Igrač Javora, Stefan Tripković, uspeo ja da u prva tri minuta utakmice “zaradi” dva žuta kartona I nakon samo tri minuta igre, sudija Grujić mu je pokazao put u svlačionicu. Najpre je na samom početku utakmice, prilikom skoka udario laktom u lice igrača Radničkog, Miladinovića, a u sledećem napadu je pokušao da simuliranjem prekršaja iznudi kazneni udarac za svoj tim. Jedino što je uspeo je to, da je njegov tim od samog početka utakmice bio neravnopravan, što se broja fudbalera u polju tiče.

Takođe, i navijači Radničkog, popularne Meraklije, su na samom početku utakmice imali šta da poruče rukovodstvu kluba. (foto).

Očekivalo se da domaći fudbaleri, brojčano jači,već u prvoj fazi meča reše utakmicu, ali osim pokušaja Mrkića u 18. i 28. minutu, ništa ozbiljnije se nije dešavalo ispred golmana Đogatovića.

Ipak, u 38. minutu, jedanaesterac za domaće. Caki Stojanović je pao nakon starta Amanovića, a sudija Grujić pokazao na penaltik. Siguran “sa kreča” bio je Pavkov i doveo Radnički u vođstvo. To je bilo ujedno i sve što se tiče prvog poluvremena.

Drugo polvreme je počelo inicijativom domaćih, ali osim opsade kaznenog prostora Javora, Radnički nije ozbiljnije pretio. Malo više prisebnosti I preciznosti je zafalilo Stojanoviću u 50. minutu, nakon što je Đogatović ispustio loptu. Mogli su i gosti do gola u 53. minutu, nakon brze kontre, ali je Miladinović u pravom momentu startovao ispred Cvetkovića.

U 66. minutu Amanović je umakao odbrani Radničkog, ali je šutirao pravo u golmana Živkovića. U 69, minutu isti akteri, ali je Živković na čudesan način spasao svoj gol. Gosti su bili sve bliže izjednačenju, a publika sve nezadovoljnija.

U 80. minutu, nakon asistencije Stojanovića, Tomić je odlično šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Sević I odbio loptu u korner.

U 90. minutu izuzetno jak šut Filipovskog umalo nije iznenadio Živkovića, a “taktička izmena” trenera Radničkog Jevića u 90. minutu, kada je iz igre izveo Stojanovića I uveo odbrambenog igrača Stevanovića je pravi pokazatelj toka utakmice.


RADNIČKI : JAVOR 1:0 (1:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 800

Sudije: Danilo Grujić (Niš)

Strelci: - 1:0 u 39. Pavkov

Žuti kartoni: Petrović, Mrkić (Radnički), Cvetković (Javor)

Crveni karton: Tripković (Javor)

RADNIČKI: Živković, Petrović (od 64. Tomić), Miladinović, Raspopović, Subić, Kovačević, Aleksandar Jovanović, Mrkić, Saša Stojanović (od 90. Stevanović), Golubović (od 59. Noma), Pavkov.

JAVOR: Đogatović, Marčić, Ostin Kornelius, Kolaković, Sević (od 67. Kovačević), Tripković, Terzić, Amanović, Mitošević, Džons (od 46. Ristovski), Cvetković (od 73. Ivanovski).