XS
SM
MD
LG

Stefan Majdov ponovo na tatamiju; Tavareš ga zaustavio u četvrtfinalu

Foto/ EJU

Džudista iz Istočnog Sarajeva, Stefan Majdov, poslije nekoliko mjeseci odsustva vratio se na tatami i nastupio na Serbian openu u Beogradu gdje ga je u četvrtfinalu zaustavio Dimitri Gomeš Tavareš, te je on na kraju zauzeo sedmo mjesto.

Majdov je kao nosilac bio slobodan u prvom kolu, a onda je odradio dobar meč protiv Janeza Vidmara, savladao ga, i plasirao se u četvrtfinale gdje ga je sačekao Dimitri Gomeš Tavareš iz Francuske, nekadašnji šampion Francuske, koji će kasnije u Beogradu postati i osvajač turnira pobjedom u finalu nad svojim sunarodnikom iponom poslije minute borbe. Izvukao mu je polugu i plasirao se u polufinale.

U repesažu Stefan je otišao na Nijemca, Niklasa Blohla. U iscrpljujućoj borbi, koja je trajala gotovo još dvije minute u golden skoru Stefan je izgubio na shido, te je Nijemac otišao u borbu za bronzu, gdje je odradio desetak sekundi kraći meč u odnosu na ovaj protiv Stefana, protiv Azerbejdžanca i izgubio.

Ovo je prvi nastup Stefana Majdova na jednom takmičenju poslije državnog prvenstva Srbije prije gotovo tačno četiri mjeseca kada se okitio titulom šampiona u kategoriji do 81 kilograma.