XS
SM
MD
LG

Tužioci se bave aferom Tanje Račić

Na sednici Izvršnog odbora FS BiH, u Sarajevo, odlučeno je da se tužioci FS BiH pozabave istragom oko afere Tanja Račić.

Podsećamo da je Račić, inače međunarodni sudija ,u svom pismu FS BiH i kolegama iznela teške optužbe na račun izvršnog direktora FS BiH za sport Elmira Pilava i Salema Prolića rukovodioca odela za sudije i sudijska pitanja. Izvršni odbor se nije mnogo bavio pismom, koje je objavljeno u bh medijim, a čiji je autor Račić. Sve su prepustili tužiocima, tek kada dobiju iscrpan izvšetaj o svemu što je navedneno u pismo zauzeće se stav.

Raspravljalo se i oko odluke o obaveznom posedovanjima reflektora na stadionima bh premijerligaša. Trebalo bi da 2018. godine svi klubovi koji učestvuju u elitnom tamičenju imaju uslove za noćno igranje utakmica ,ali je objektivno kontatova no da je to teško izvodljivo. Doduše stići će i novac iz FIFA za te potrebe, pa se očekuje da i taj problem u bh fudbalu bude propšlost, mada svi pretpostavljaju da će se rok ipak morati prolongirati.

Izvršni odbor je i informisan o pripremama za mečeve A selekcije u kvalifikacijama za Svetski šampionat 2019 godine protiv Belgije i Estonije. Prvi susret će se igrati na Grbavici, jer je Bilino polje suspendovano zbog incidenata u meču sa Grčkom, dok će se sa Estonijom igrati u gostima. Takođe su članovi Izvršnog odbora i iscrpno upoznati sa pripremama za meč mlade selekcije Bosne i Hercegovine protiv Portugala