XS
SM
MD
LG

Crnogorac zadovoljan uspjehom reprezentacije

Ognjen Crnogorac i Persi Kunsa

Reprezentacija Republike Srpske u džiu džicuu osvojila je prethodnog vikenda na Balkanskom prvenstvu i Svjetskom kupu za nade u Podgorici 10 medalja.

Selektor reprezentacije, Ognjen Crnogorac, istakao je da može biti zadovoljan, ali da ipak i ostaje žal za nekim mečevima koji su mogli doći na stranu reprezentativaca Republike Srpske.

- Mogu izraziti zadovoljstvo postignutim rezultatima u Podogorici. Napomenuo bih da je konkurencija bila dosta jaka, pogotovo u kategoriji kadeta i nada. Pohvalio bih takmičare na fer i korektnom ponašanju tokom boravka u Crnoj Gori, kao i tokom samog takmičenja. Mislim da je rezultat od deset medalja u prilično jakoj konkurenciji dobar rezultat, te plod timskog rada koji je ove godine sproveden tokom priprema takmičara na ljetnom sportskom kampu od strane tima trenera. Naravno, uvijek može i mora bolje. Ostaje žal za nekoliko izgubljenih mečeva u takozvanom malom finalu, u borbi za bronzu, ali šta je tu je. Jednostavno smo imali kvalitetnije i iskusnije protivnike. Presrećan sam što niko od takmičara nije pokazao umor tokom borbi, niti je bilo ko povrijeđen, što pokazuje da su svi oni bili fizički dobro spremni, rekao je za naš portal Ognjen Crnogorac.

On je dodao da je potrebno još dosta napredovanja i nadogradnje trenerskog znanja kako bi postizali još bolje rezultate, te u skladu sa tim ima i konkretne predloge.

- Smatram da nam je potrebno puno kontinuiranog rada i stručnog usavršavanja ukoliko želimo napraviti još bolji sportski rezultat. Mislim da svi treneri moraju početi sa nadogradnjom svoga znanja, sa ciljem što bolje pripreme svojih takmičara. Predlažem da JJSRS podrži organizaciju trenerskog seminara na kojem bi pored trenera mogli učestvovati i najbolji takmičari, kako bi u što kraćem vremenskom roku proširili svoje znanja. 

Reprezentacija Republike Srpske je u Podgorici osvojila jednu zlatnu medalju, četiri srebrene i pet bronzanih.