XS
SM
MD
LG

Fudbalski praznik u Pokozarju

U kabinetu gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića juče je održan sastanak predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Sportskog žurnala i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor na kojem su dogovoreni detalji predstojećeg velikog sportskog praznika u Potkozarju – proslave 90 godina postojanja Rudar Prijedora. Gradonačelnik Milenko Đaković je istakao:

-U istoriji našeg Grada Fudbalski klub Rudar Prijedor zauzima veoma važno mesto u javnom, društvenom, političkom i sportskom životu, kao svojevrsna prepoznatljivost celog ovog kraja, pa čak i regiona. Rudar Prijedor je za nas kud i kamo više od Fudbalskog kluba, on je bio i ostao mesto na kojem je uvek počivala zdrava ideja, vizionarski pogled, pa tek onda izuzetna fudbalska ostvarenja. Zato u ovaj projekat ulazi celi Grad, uz punu saradnju upravo sa Vladom Republike Srpske, odnosno njenim Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport i liderom sportske štampe na Blakanu Sportskim žurnalom.

Savetnik u Vladi Repblike Srpske odnosno Ministarstva porodice, omladine i sporta Tomo Marić, inače saradnik Sportskog žurnala, zahvalio se gradonačelniku Milenku Đakoviću na ukazanom poverenju i biranim rečima, uz konstataciju:

-Devedeset godina postojanja i uspešnog trajanja vašeg i našeg Rudar Prijedora započinje u godini kada Republika Srpska slavi svoj srebrni jubilej 25 godina postojanja. Verujem da ćemo svi zajedno negde u ovo vreme iduće godine imati zaista veličanstvene manifestacije koje će obeležiti devet decenija Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Znam da ste u kontaktima sa Crvenom zvezdom i Partizanom da budu gosti Prijedora, razmišljate i o Vojvodini, da posredstvom i svojih sugrađana, danas čuvenim ljudima u svet fudbala Zoranom i Vladicom Lemić, te Željkom Buvačem i da ćete imati i njihovu podršku. Mi ćemo sa svoje strane sve učiniti da taj jubilej, uz svetkovinu Grada Prijedora i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, bude u istoj meri i svetkovina cele Republike Srpske, ne samo fudbalske! Pomagaćemo i Gradskoj upravi i Organizacionom odboru da se taj posao završi na najbolji mogući način.

U razgovoru je učestvovao i novinar Sportskog Žurnala Slavko Basara  rečima da je Sportski Žurnal ogromnu podršku pre dve godine pružio i rukometašima Prijedora kada su obeležavali svojih 60 godina postojanja, i da će to učiniti i sada, za jubilej devet decenija postojanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

Direktor prijedorskog prvoligaša Vukašin Đaković bio je izuzetno zadovoljan sastakom i svim onim što je na njemu rečeno i zaključeno:

-Sad sam definitivno uveren da će Rudar Prijedor svoju veliku istoriju obeležiti na najlepši mogući način. Pripremamo i monografiju u klubu koju će pisati Vlado Krčkovski, čovek koji je celi život posvetio izučava nju istorije kluba i sačuvao brojna vredna dokumenta i fotografije. Celu ovu godinu i sve do septembra 2018. godine biće u znaku našeg velikog jubileja, a sve fudbalske manifestacije u našem Gradu održavaće se u sklopu proslave 90. rođenada. Završna svečanost biće obeležena Akademijom na kojoj ćemo pozvati sve naše bivše članove.
Sastanku je, koliko su mu obaveze dozvoljavale, prisustvovao i zamenik gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića Aleksandar Miljuš, inače proslavljeni rukometaš Prijedora i Republike Srpske.

Novinar i pisac Tomo Marić uručio je gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću najnovije izdanje svoje kultne knjige „Miljan, ljudi i vrijeme“, što je izuzetno obradovalo prvog čoveka Grada na Sani, uz reči zahvalnosti.
 

-Zvezdaš sam od glave do pete, a baš  mojoj mladosti Miljan Miljanić je postizao velike rezultate s klubom kojem sam poklonio navijačku strast i bio sam i ostao do današnjeg dana njegov veliki poštovalac – rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora koji je potom Mariću uručio prigodne poklone u znak sećanja na ovaj susret,piše Sportski Žurnal.


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14