XS
SM
MD
LG

Predstavnici ski kluba lica sa invaliditetom u posjeti gradonačelniku Istočnog Sarajeva

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas sa članovima novoosnovanog Ski kluba lica sa invaliditetom „Romanija“ iz Istočnog Sarajeva.

Vuković je istakao da lica sa invaliditetom zaslužuju širu podršku svih slojeva društva, ističući da je zadivljujuća hrabrost i energija ljudi koji, bez obzira na svoje probleme, nastoje da budu aktivni članovi društva i daju doprinos svojoj lokalnoj zajednici.

Na sastanku je naglašeno da je potrebno osnovati Ski savez osoba sa invaliditetom, radi ostvarivanja prava ovih kategorija stanovništva u oblasti sporta.

Učesnici sastanka saglasili su se da je neophodno i uključivanje ovih klubova, odnosno, saveza u Paraolimpijski komitet BiH, zbog nastupa naših sportista na međunarodnim takmičenjima, posebno na Paraolimpijskim igrama.

Dogovorene su aktivnosti na obezbjeđenju eventualnih povlastica članovima Ski kluba lica sa invaliditetom „Romanija“, prvenstveno kad je riječ o uvođenju niže cijene ski-pasa na Jahorini, o čemu postoji saglasnost direktora Olimpijskog centra Jahorina.