XS
SM
MD
LG

Buhovac: U Nevesinju nikome neće biti lako

Futsaleri Nevesinja spremno dočekuju novu sezonu, i jedva čekaju da počne prvenstvo, rekao je ovo za naš portal trener KMF Nevesinje, Zoran Buhovac-Levi.

On ističe da je ekipa dobro spremna, našpanovana, i da sa nestrpljenjem dočekuju start novog šampionata.

- Mi smo spremni. Odradili smo dobre, kvalitetne pripreme, i sa nestrpljenjem čekamo da počne sezona. Očekujem izuzetno neizvjesnu sezonu, a nas očekuje žestoka borba za opstanak. Tri do četiri ekipe će se izdvojiti u samom vrhu tabele, a ostatak će da se bori za opstanak. Vrlo važne će biti utakmice kod kuće i tu će biti važno pobijeđivati. Ko bude pobijedio ekipe iz samog vrha tabele, taj će biti u prednosti u odnosu na ostale. U Nevesinju niko lako neće uzeti bodove, to je sigurno, ali lopta je takva i sve je moguće da se dogodi. Ali, ja vjerujem u svoje momke, i vjerujem da na kraju možemo da obezbijedimo opstanak, rekao je za naš portal Zoran "Levi" Buhovac, trener KMF Nevesinje.

Ekipu "Nevesinja" je pojačao povratak u tim kapitena Marka Vučetića nakon povrede, a u tim se vratio i mladi reprezentativac BiH, Miljan Gutić, koji je prethodne sezone bio u mostarskom Zrinjskom. Tu je i nekoliko mlađih igrača koji su stasali za prvi tim.

- Nisam želio da dovodimo igrače. Oslonio sam se na domaće snage i vjerujem u njih. Vjerujem da možemo doći do opstanka. Mislim da je ovo što se trenutno radi u našem futsalu ludilo.

Na ovosezonskoj premijeri KMF Nevesinje će na svom terenu ugostiti debitanta u Premijer ligi, ekipu Banovića, koja je na mala vrata ušla u Premijer ligu. Buhovac je spreman za tu utakmicu, vjeruje u pobjedu, i isto se tako nada da će ona u subotu biti odigrana, iako su iz Banovića najavili da će pokušati odložiti taj meč.

- Ne znam ništa o ekipi Banovića. Dok sam vodio Karaku igrao sam protiv njih, ali to je bilo davno. U ovo vremena koliko je ostalo do utakmice pokušaću da saznam nešto više, ali bilo kako bilo mi idemo na pobjedu. Spremni smo za taj meč, kvalitetno smo radili, igrači su našpanovani i želimo pobjedu. Pročitao sam i kod vas na portalu da bi Banovići možda odložili utakmicu za par dana. Ja se nadam da to toga neće doći i da ćemo mi igrati u subotu, jer jedva čekamo da počne prvenstvo. 

On se potom osvrnuo i na MNK Banovići, te pozvao Savez ako treba i da pomogne debitantu u ligi.

- Iskreno ne znam koliko će pomoći to što ćemo mi da odložimo utakmicu prvog kola. Tri dana ekipi ništa neće značiti, a kasnije možemo da uđemo u problem sa igranjem srijeda-subota. Najružnije je odgoditi utakmicu. Bitno je da počne prvenstveno, da počnemo da igramo. Pročitao sam baš na vašem portalu da su oni najavili da su spremni za sezonu. Ne vidim onda razlog ako su spremni zašto bismo odlagali. Ili ako nisu spremni zašto su pristali da igraju. Mogao je Savez da ubaci nekoga drugog, recimo Velež, ako su već željeli da ubace 12 ekipu. Nemam ništa protiv ekipe Banovića, ne bih da to neko pomisli. Mi smo u Nevesinju otvoreni za sve opcije, i slažemo se sa svim odlukama koje Banovići dogovore sa Savezom. Ako treba da im se da dodatni prostor za registraciju igrača, jer su kasno došli u Premijer ligu, i za to smo da im Savez izađe u susret i tako pomogne. Ipak, kao što rekoh, ja se nadam da će KMF Nevesinje ovog vikenda krenuti sa utakmicama u Premijer ligi.

Utakmica KMF Nevesinje - MNK Banovići zakazana je za subotu od 17,00.


Salines 4 : 4 Seljak
Brčko Zdravlje 2 : 5 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 9 : 1 Zrinjski
Nevesinje 3 : 0 Tango
Centar 11 : 8 Banovići
Željezničar 2 : 6 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 22 19 2 1 59
2 Brotnjo 22 13 2 7 41
3 Centar 22 13 1 8 40
4 Zrinjski 22 12 2 8 38
5 Salines 22 9 5 8 32
6 Leotar 22 10 2 10 32
7 Seljak 22 9 4 9 31
8 Tango 22 10 1 11 31
9 Nevesinje 22 10 0 12 30
10 Željezničar 22 9 1 12 28
11 Brčko Zdravlje 22 4 2 16 14
12 Banovići 22 3 0 19 9