XS
SM
MD
LG

Memorijal ''Da se ne zaboravi''

MRKONJIĆ GRAD-U Mrkonjić Gradu, u petak i subotu biće održan Memorijalni košarkaši turnir „Da se ne zaboravi“.Turnin je posvećen obilježavadnu 22-godišnjice egzodusa 120 hiljada Srba sa područja mrkonjićke i trinaest zapdnokrajiških opština u jesen 1.995.godine, kada su to područje okupirale Oružane snage Hrvatske, HVO i takozvane Armije BiH.

Na turniru će učestvovat,i uz domaći sastav Mladosti, slovenačka prvoligaška ekipa Šenčur“, banjalučki „Borac“ i druga ekipa Igoke iz Aleksandorovca.

 Prvog dana turnira, u petak u 16,30 časova sastaju se „Šenčur“ i „Igokea 2“ , a u 19,30  „Mladost-„Borac“.Utakmica za treće mjesto igra se u subotu u 17, a finalna u 19 časova u sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu.

 Trener Mladosti Goran Sladojević ističe da njegova ekipa brani pobjednički pehar od prošle, ali da će ove godine biti teško osvojiti prvo mjesto.

-Objektivno bi trebalo da se u finalu nađe naša i ekipa  „Šenčur“.Oni igraju prvu slovenačku ligu sa mnogo uspijeha.Imaju jako dobar sastav sa nekoliko košarkaša koji su nastupali i za ekipe koje su igrale evropska takmičenja.S druge strane mi želimo odbraniti prvo mjesto i testirati ekipu koliko može pred početak Premjer lige BiH- rekao je Sladojević.

Treneri ekipa, koja učestvuju na turniru izabraće najboljeg igrača, a pehar će dobiti i najbolji strijelac.