XS
SM
MD
LG

Od sjaja do očaja: Partizan igrao samo prvo poluvrijeme

Dva lica Partizana večeras protiv Dinama, nažalost prevagnulo je ono lošije, u drugih 45 minuta. Ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna crno-belima...

Posle 1:1 protiv Jang Bojsa, Partizan je večeras pretrpeo i prvi poraz u Grupi B Lige Evrope. Dinamo iz Kijeva je pred praznim tribinama u Humskoj slavio sa 3:2, iako je Partizan na poluvremenu vodio sa 2:0 posle odlične igre u prvih 45 minuta.

Posle mirnog početka utakmice, borba se rasplamsala od 17. minuta. Prvo je Suma kreirao lepu akciju posle koje je Everton ušao u kazneni prostor, šutirao sa nekih 14 metara, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Usledila je kontra gostiju i pokušaj Kraveca sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane, ali je Vladimir Stojković bio na visini zadatka.

Tri minuta kasnije još jedna obećavajuća akcija Partizana, opet ju je Suma kreirao, ovoga puta u saradnji sa Jankovićem koji je uputio loptu na levu stranu ka usamljenom Nemanji G Miletiću, on je uputio oštar centaršut po zemlji, ali  su domaći izblokirali taj pokušaj i otklonili opasnost od svog gola.

Ali, najbolju priliku od početka meča imali su Kijevljani u 25. minutu, kada je posle kiksa odbrane crno-belih na levoj strani Gonzales izbio oči u oči sa Stojkovićem, ali se naš najbolji golman fenomenalno postavio i nogom izbio tu loptu u polje.

Četiri minuta kasnije sjajna minijatura Milana Radina, koji je najpre oduzeo jednu loptu na sredini, a onda se probio nadomak šesnaesterca gde je fauliran. Suma je odlično izveo slobodan udarac, ali je lopta prohujala pored desne stative golmana Kovala.

To je bila najava onoga što je usledilo u 34. minutu!

Nemanja Miletić je iz auta uposlio usamljenog Tavambu na levoj strani, Kamerunac je ''otresao'' Domagoja Vidu, a onda uposlio Ožegovića koji ovu priliku ne propušta - Koval je nemoćan, 1:0 za Partizan.

Usledio je kraći pritisak gostiju, par opasnih prekida, a onda u 42. minutu još jedna sjajna akcija Sume, asistencija za Tavambu, a Kamerunac je majstorski završio ovaj napad Partizana i naterao Kovala da još jednom izvadi loptu iz mreže - 2:0.

Treba naglasiti i da je sve počelo od odlične reakcije Evertona koji je osvojio loptu, posle čega je usledila ''dobitna kombinacija'' Suma-Tavamba.

Bio je Partizan tada u velikom naletu, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena imali su crno-beli još jednu sjajnu priliku i bukvalno su milimetri delili Đukićevu ekipu od trećeg gola. Golman gostiju Koval je istrčao, ali je na gol liniji uspeo da stigne loptu koja se lagano kotrljala ka mreži.

Tek kasnije se videlo koliko je značajan bio ovaj detalj...

Ostalo je 2:0 za Partizan, a u nastavku su Kijevljani sve karte bacili na napad. Trener Hackevič je u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, umesto Kraveca i Cigankova priliku su dobili Besiedin i Moraeš.

I, razlika na terenu bila je vrlo brzo vidljiva. Partizan je bio pod sve većim pritiskom, a inicijativa gostiju donela im je rezultat u 54. minutu. Najpre naivan prekršaj Ostojića na dvadesetak metara od gola, a onda posle slobodnog udarca lopta pogađa Ožgovića u ruku i za norveškog sudiju Moena nije bilo dileme - penal za Dinamo.

Moraeš je bio siguran sa bele tačke i vratio rezultatsku neizvesnost - 2:1.

Imao je Partizan potom par poluprilika, ali ništa konkretno, dok na drugoj strani u 64. minutu Vladimir Stojković još jednom fenomenalno reaguje posle odličnog pokušaja Domagoja Vide, koji je šutirao glavom pod prečku.

Pritisak ekipe Dinama nije jenjavao, a u 68. minutu usledilo je i izjednačenje. Mnogo prostora ostavljeno je na levoj strani, Besedin je pored ostojiće centrirao u peterac gde Nemanja G Miletić nije ispratio Bajalskog, a ovaj iz prve pogađa bliži ugao - 2:2.

Ni ovaj gol nije zadovoljio apetite ekipe Dinama koja je nastavila sa pritiskom, a posle velikog kiksa Ostojića, koji se okliznuo na sredini terena, u 72. minutu usledila je opasna kontra preko raspoloženog Besedina, centrirao je za Moraeša, ali je Radin uspeo da preseče put toj lopti i otkloni opasnost.

Samo dva minuta kasnije, još jedna velika prilika za Dinamo. Ovoga puta Garmaš je pokušao sa dvadesetak metara, ali je Stojković uspeo da zaustavi tu loptu koja je išla u donji desni ugao.

Trener Partizana Miroslav Đukić pokušao je izmenama da trgne svoju ekipu, izašli su Suma i Ožegović, priliku su dobili mladi Pantić i Jovanović.

Ali, nije se mnogo promenilo, odbrana Partizana i golman Stojković je i dalje bila na velikim iskušenjima. Tako je psole prekršaja Evetona u 81. minutu Pivarić odlično šutirao iz slobodnog udarca, lopta je išla pod prečku, ali opet Stojković spasava Partizan!

Nažalost, samo do 84. minuta, kada je Bajalski izborio priliku za udarac sa ivice kaznenog prostora, Stojković je i ovoga puta zaustavio tu loptu, ali ona se odbila samo do Moraeša, koji je rutinski sproveo u mrežu - 2:3!

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić, Everton, Radin, Suma (Pantić od 75.), Janković, Tavamba, Ožegović (Jovanović od 78.).


DINAMO: Koval, Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić, Bujalski, Sidorčuk, Cigankov (Moraeš od 46.), Garmaš, Gonzales, Kravec (Besiedin od 46.).

TEKST I FOTO SPORTSKE.NET


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički (N)
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 OFK Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički (N) 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 OFK Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21