XS
SM
MD
LG

PFL Gradiška:Svi putevi vode u Turjak

 

Osmo kolo Područne lige Gradiška donosi tri izuzetno interesantne utakmice: prvoplasirani Kalemi gostuju u Cerovljanima, U Gornjim Podgradcima igraju petoplasirana Sloga DIPO i četvrtoplasirana Mladost iz Bajinaca, ali svakako najinteresantniji susret ovog kola je komšijski derbi u Turjaku, gdje drugoplasirana neporažena Kozara dočekuje trećeplasiranu ekipu 13 Skojevki iz Grbovaca.

Na otvaranju osmog kola utakmica za fudbalske sladokusce susret dvije ekipe koje definitivno spadaju u sam vrh lige, a ulog u ovoj utakmici je veći od tri boda. Trener gostujuće ekipe Bojan Vujić, neće moći da računa na standardnog golmana Saliha Hinovića (privatne obaveze) i standardnog lijevog bočnog Dejana Bajića (isključenje u prethodnom kolu), a strateg domaćih Miodrag Jović neće imati na raspolaganju standardnog veznog Nemanju Kalajdžića (privatne obaveze). Gosti nisu slavili u zvaničnim susretima poslednjih u poslednjih 10 godina i svakako će dati sve od sebe da pobijede u komšijskom derbiju i pokažu da su ekipa koja zaslužuje vrh tabele.

U Kukulje, na krilima gostujuće pobjede u Donjim Podgradcima, pozitivan rezultat će tražiti Potkozarje. Mladi Krajišnik ne zna za pobjedu u poslednja tri kola, će u ovoj utakmici tražiti izlaz iz rezultatske krize, ali gosti su pokazali da su opasni iz kontranapada i da znaju iznenaditi favorite.

Ratar dočekuje posrnulu ekipu Slobode, koja je u prošlom kolu neočekivano u završnici izgubila domaću utakmicu od Potkozarja. Ratar se nalazi u najnezahvalnijem položaju od svih ekipa. Rezultatska, igračka, finansijska kriza ekipe iz Stare Topole samo je produbljena porazom u prošlom kolu u Čatrnji, tako da je domaćima svaki bod važan u borbi za ostanak. Gosti su favoriti u ovom susretu, ali to će trebati pokazati na terenu u nedelju ukoliko žele do novih bodova u prvenstvu.

Borac iz Maglajana juš uvijek nije upisao „tricu“ u ovoj sezoni, a u goste im dolaze Biseri iz Čatrnje, koji su ostvarili dvije gostujuće pobjede u tekućem prvenstvu. Ovaj susret može otići u sva tri smjera, ali ulogu blagog favorita u ovom susretu ima gostujuća ekipa.

Tamaris, koji u ovoj sezoni igra po sistemu „toplo – hladno“, dočekuje ekipu Borca iz Šibovske, koja je do sada osvojila samo jedan bod u gostima. Prednost domaćeg terena daje i ulogu favorita ekipi iz Mrčevaca u ovom susretu.

U Cerovljane u nedelju dolazi lider prvenstva neporažena ekipa Kalema. Torpedo je najneugodnije iznenađenje prvenstva i do sada nije rezultatima dokazao kvalitet koji objektivno posjeduje. Ekipi trenera Milenka Baraća u dosadašnjem dijelu prvenstva ni raspored nije išao na ruku, imali su i problema sa povredama igrača, ali bez obzira na sve samo 8 bodova u prvih sedam kola niko nije očekivao od ove ekipe. Gosti su, iako su se pojačali pred početak prvenstva i imali lakši raspored u dosadašnjem dijelu prvenstva, najprijatnije iznenađenje prvenstva, drže prvu poziciju i neporaženi su u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ono što je sigurno u nedelju ćemo vidjeti susret dvije jako dobre ekipe, a da li će ishod donijeti nastavak pozitivne serije gostiju i produbljenje krize domaćih ili završetak serije gostiju i izlazak iz krize domaćina jako je teško za procijeniti.

Susret četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe vidjeće gledaoci u Gornjim Podgradcima. „Dječiji vrtić“ Srećka Gajića je neporažen u prvih sedam kola, ali zbog pet neriješenih rezultata zauzimaju samo petu poziciju dočekuje Mladost iz Bajinaca, koja je dva puta poražena u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sloga DIPO ima prednost domaćeg terena i pozitivnu seriju rezultata, a gosti na svojoj strani imaju uigranost i iskustvo, šta će presuditi u ovom susretu vidjećemo u nedelju.

Sve utakmice počinju u nedelju u 16:00, osim komšijskog derbija u Turjaku, koji je na rasporedu u istom terminu u subotu.

Raspored 8 kola i trenutnu tabelu možete pogledati na linku:

http://sportdc.net/tak/3046

Tekst.XYZ


Mladi Krajišnik 0 : 2 Kalemi
Mladost 4 : 2 Borac(Š)
13 Skojevki 4 : 2 Biseri
Kozara 6 : 3 Sloboda
Sloga DIPO 3 : 3 Potkozarje
Torpedo 2 : 3 Ratar
Tamaris 3 : 1 Borac(M)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 13 Skojevki 26 19 4 3 61
2 Kozara 26 17 5 4 56
3 Mladost 26 16 6 4 54
4 Kalemi 26 15 7 4 52
5 Torpedo 26 14 5 7 47
6 Mladi Krajišnik 26 11 4 11 37
7 Tamaris 26 9 6 11 33
8 Biseri 26 10 2 14 32
9 Sloboda 26 10 1 15 31
10 Potkozarje 26 8 3 15 27
11 Sloga DIPO 26 5 10 11 25
12 Borac(M) 26 6 3 17 21
13 Borac(Š) (-1) 26 5 7 14 21
14 Ratar 26 5 1 20 16