XS
SM
MD
LG

Istočno Sarajevo dobilo Street workout teren

Foto/ Katera

Luka Bojanić, petnaestogodišnji dječak iz Istočnog Sarajeva je prije nekoliko mjeseci došao na ideju postavljanja jednog terena za ulični trening, „Street workout“. Danas se ta ideja ostvarila i u park „Gavrilo Princip“ su, zahvaljujući Lukinom trudu i holandskim veteranima, stigle sprave koje će, zasigurno, obogatiti sportski život u Istočnom Sarajevu.

„Mi smo imali projekat, ali nismo znali kome ga plasirati i sasvim slučajno smo došli do Thamare Batenburg, novinarke holandske nacionalne televizije, i poslali smo joj mejl. Ona se oduševila našom pričom i tako je sve krenulo. Holandski veterani su finansirali „Street workout“ teren, ovdje, u gradskom parku. Načelnik Ljubiša Ćosić nam je dozvolio lokaciju i podržaće ovaj projekat“, kaže Luka.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić je istakao da će opština podržati sve ovakve i slične projekte koliko bude u mogućnosti, a koji se odnose na poboljšanje uslova života na ovoj opštini.

Holandski veterani, na čelu sa Jeroenom Wisscherom, su finansirali izgradnju „Street workout“ terena u parku „Gavrilo Princip“ i ističu koliko im je drago da su upoznali dječaka kao što je Luka, koji ih je oduševio svojim angažmanima na raznim projektima za mlade ljude.

Luka Bojanić ističe da ovakav vid vježbanja ima mnoge prednosti, za koje se nada da će se dopasti i ostalim stanovnicima Istočnog Sarajeva, a ovo vidi kao savršen način da se mladi ljudi maknu sa ulica i bave nečim zdravim.

„Prednosti ovakvog načina vježbanja su što je ovo besplatno i dostupno svima, zdravije je od teretane, jer prilikom vježbanja koristite samo vlastito tijelo“, rekao je Luka Bojanić, inicijator ovog projekta.

Preuzeto od Katera news portal