XS
SM
MD
LG

U Šekovićima održan međunarodni taekwon-do turnir

Šekovići su danas bili  stjecište ljubitelja taekwon-doa iz zemlje i regiona. U organizaciji domaćeg Taekwon-do kluba “Šekovići”, u Sportskoj sali u ovom gradu, održan je turnir, peti po redu, pod nazivom “Šekovići Open”. Na ovom  međunarodnom taekwon-do takmičenju u ITF verziji, učestvovalo je 150 takmičara iz 15 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske,  a takmičenje se odvijalo u dvije discipline - forme i borbe.

 

"Šekovići open", 2017.

 

U ukupnom poretku klubova, kao i na prethodnih pet takmičenja, prvo mjesto zauzeli su domaćini, taekwon-do klub “Šekovići”, koji je ujedno i aktuelni timski vicešampion Republike Srpske. Drugo mjesto zauzela je ekipa pod nazivom “Serbia Team”, dok je trećeplasirana  bila ekipa Taekwon-do kluba “Srpski Soko” iz Zvornika.

 

Ekipama su dodijeljeni pehari za ostvaren ekipni rezultat, dok su pehare za najuspješnije pojedince, u svojim starosnim kategorijama, osvojivši po dvije zlatne medalje (forme i borbe) dobili:

najuspješniji mlađi kadet: Viktor Vuković (Prnjavor)

najuspješnija mlađa kadetkinja:  Dejana Ristić (Šekovići)

najuspješniji stariji kadet: Nemanja Simić (Serbia Team)

najuspješnija starija kadetkinja: Anđelina Milošević (Šekovići)

najuspješniji junior: Dejan Modić (Prnjavor)

najuspješnija juniorka:  Nevena Radojčić (Šekovići)

najuspješniji senior: Ratko Milanović (Šekovići)

najuspješnija seniorka: Mira Gužvić (Šekovići)

 

"Šekovići open", 2017.

 

- Drago mi je što su se naš klub i Šekovići još jednom pokazali kao odlični organizatori i dobri domaćini. Zadovoljan sam i odzivom takmičara, i činjenicom da ovo takmičenje iz godine u godinu postaje sve masovnije. Ponosan sam zbog uspjeha taekwondoista iz našeg kluba, i drago mi je što sve više mladih ljudi počinje da trenira taekwon-do. Naravno, srećan sam i što je veliki broj naših sugrađana danas bio na tribinama i bodrio takmičare,  - kazao je Mile Gužvić, internacionalni instruktor, nosilac zvanja crni pojas 4. dan, predsjednik i glavni trener Taekwon-do kluba “Šekovići”.

 

 

"Šekovići open", 2017.