XS
SM
MD
LG

Dobar start prvoligaške sezone odbojkašica Dervente

Odbojkašice Dervente sjajno su otvorile novu prvoligašku sezonu, a nakon dva kola imaju skor od dvije pobjede i nalaze na diobi prvog mjesta šampionata Srpske zajedno sa Maglićem iz Foče

Dervenćanke su u prvom kolu na domaćem parketu savladale Gradišku, gdje su izgubile prvi set, te preokrenule i došle do pobjede rezultatom 3:1.

“U prvoj utakmici protiv Gradiške nije bilo lako, borile smo se i igralo se poen za poen, ali smo na kraju stigle do tri boda. Naša smirenost ostala je do kraja meča, te premijerligaško iskustvo pojedinih djevojaka iz naše ekipe bilo je presudno”, kaže kapiten ekipe Vedrana Tadić.

Druga prepreka za igračice trenera Vlade Kovačevića bio je dojučerašnji premijerligaš Radnik iz Bijeljine, gdje se očekivala velika borba, ali ne i pobjeda.

“Utakmica je očekivano bila izuzetno teška, jer smo do jučer vodile borbu za opstanak u Premeijer ligi. Treba reći da smo prošle sezone u društvu najboljih poražene u Bijeljini, ali je sada bio drugi scenario. Drugi set protiv Radnika mogu reći da je bio presudan, domaće igračice imale su prednost, ali smo smogle snage, preokrenule i osvojile i drugi set, a nakon toga i treći”, kazala je Tadićeva.

Kapitenka ekipe Dervente nije odigrala cijeli meč drugog kola, jer je u završnici drugog seta povrijedila zglob, ali ističe da će biti spremna za naredni izazov pred domaćom publikom.

“Sigurno da je ekipa Ljubinja velika nepoznanica za nas, jer dvije godine nismo imali priliku da igramo sa njima. Iako imamo problema sa povredama, povrijeđen je libero Dragana Babić, te primač Sara Hrustić, očekujemo bodove u tom meču. Ujedno i pozivam sve Dervenćane da podrže ovu mladu ekipu tokom domaćih utakmica”, zaključila je Tadićeva za Radio Derventa.

Vlado Kovačević koji je od ljetos preuzeo ekipu i koji je prije dvije godine Derventi donio prvu istorijsku pobjedu u Premijer ligi, ističe da je plod dobrih rezultata duži pripremni period i to što se sve djevojke jako dobro poznaju

“Radili smo mjesec i po dana, djevojke su bile maksimalno posvećene treninzima što govore rezultati. Trenutno smo u jako dobroj formi, a odigrali smo dvije odlične utakmice protiv dva  izuzetno kvalitetna protivnika. U Bijeljinu smo otputovali bez dvije standardne igračice, ali smo uspjeli parirati Radniku, ekipi koja je bila dugogdišnji premijerligaš. Pohvalio bih sve djevojke, te moram reći da su disciplinovano i smireno odigrale meč i zasluženo slavile u Bijeljini”, kazao je Kovačević za Radio Derventa.

Šef struke Dervenćanki takođe ističe da je naredni protivnik nepoznanica za ekipu, ali se nada da će uz povratak nekih od povrijeđenih djevojaka doći do pozitivnog rezultata, te dodao da je cilj i dalje isti, a to je opstanak u Prvoj ligi RS.

Naredni susret odbojkašice Dervente igraju u subotu (7. oktobra) u Derventi, kada dočekuju ekipu Ljubinja.


18 .kolo Prva liga RS
Ljubinje Bankom 2 : 3 Crvena zvijezda
Slavija 2 : 3 Hercegovac
Maglić 3 : 1 Inova
Derventa 3 : 0 Glasinac
Radnik 3 : 0 Gradiška
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Maglić 18 17 1 48
2 Inova 18 16 2 48
3 Crvena zvijezda 18 12 6 32
4 Glasinac 18 9 9 26
5 Radnik 18 7 11 24
6 Slavija 18 7 11 24
7 Hercegovac 18 8 10 22
8 Derventa 18 6 12 19
9 Ljubinje Bankom 18 5 13 17
10 Gradiška 18 3 15 10