XS
SM
MD
LG

Sredinom oktobra Rally Jahorina 2017

Ljubitelje auto-sporta sredinom oktobra očekuje prava poslastica u Istočnom Sarajevu.

U organizaciji Auto 4×4 Kluba Istočno Sarajevo 14. i 15. oktobra biće održan „11. Rally Jahorina 2017“, koji će se voziti kroz Istočno Sarajevo, na brzinskim ispitima na planinama Trebević i Jahorina.

Reli predstavlja najatraktivniju disciplinu auto-sporta, jer omogućava interaktivan odnos sa publikom, poput ceremonijalnog starta na glavnim gradskim trgovima, posebnih brzinskih ispita na lokacijama bliže centru grada, i slično.

Posljednji put prije rata ovaj reli je održan davne 1985. godine, a stariji se sjećaju kako smo nekada ugostili velike vozačke asove kao što su Bugalski, Wittmann, Droogmans, Kuzmič i brojni drugi.

Prvi Reli na Jahorini održan je davne 1969. godine, a trasa ovogodišnjeg Relija prolazi kroz iste terene gdje je održan i prvi reli. Ovaj Reli biće iskorišten za promociju olimpijskih planina i predstojećeg EYOF-a, koji će biti održan 2019. godine.

Reli će biti bodovan za Šampionat Bosne i Hercegovine, a nalazi se i u kalendaru FIA – Centralnoevropske zone (Češka, Slovačka, Italija, Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina) za 2017. godinu.

„11. Rally Jahorina“ već je privukao veliko interesovanje takmičara i ljubitelja relija u regiji, pa se već sada sa sigurnošću očekuje nastup većeg broja posada u atraktivnim automobilima iz Astrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Grad Istočno Sarajevo podržao je organizaciju ovog sportskog događaja.